Mr. Verdensmål i Aalborg
Hvordan kan vi konkret arbejde med FN’s Verdensmål i vores hverdag? var et af spørgsmålene fra en virksomhed til Mogens Lykketoft, som onsdag aften holdt oplæg om verdensmålene til NBEs årlige generalforsamling. En stor del af svaret - det var samarbejde!
Mulighederne ligger for fødderne af nordjyske virksomheder
”Hvordan kan vi konkret arbejde med FN’s verdensmål i vores hverdag?” var et af spørgsmålene fra en virksomhed til Mogens Lykketoft, som onsdag aften holdt oplæg om verdensmålene til Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling Norddanmarks årlige generalforsamling. En stor del af svaret - ja, det var samarbejde!
Over 100 deltagere var mødt op til foreningens årlige generalforsamling og i år 10 års jubilæum. Budskabet var, at flere og flere virksomheder får øjnene op for, at verdensmålene er en platform for nytænkning, og særligt de store globale virksomheder er gået i gang. ”Og det haster - for vores børn og børnebørns skyld, ” som Mogens Lykketoft udtrykte det.
Direktør Nicolaj Holm fra Aalborg Kongres og Kultur Center (AKKC) fortalte konkret om, hvordan de 17 verdensmål nu er udgangspunkt for husets nye strategiplan, hvor alle beslutninger tages med bæredygtighed for øje.
Mogens Lykketoft pegede på vigtigheden i samarbejder
Mogens Lykketoft var inviteret ind som aftenens gæstetaler for at snakke om FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling og deres betydning i forhold til erhvervslivet. Lykketoft, som var formand for FN’s 70. generalforsamling i New York samme år som Verdensmålene blev vedtaget, understregede:
”Verdensmålene er erhvervsudvikling! Kommuner, byer og virksomheder spiller en hovedrolle i at opfinde og afprøve de redskaber der skal løse verdens udfordringer. Der er bæredygtige og varige jobs i den bæredygtige dagsorden. Det kræver endnu mere samarbejde på tværs af erhvervsliv, vidensinstitutioner og beslutningstagere!”
10 år med bæredygtige projekter
Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling understøtter i praksis nordjyske virksomheder i indsatsen mod bæredygtighed og cirkulær økonomi, og netværket kan i år fejre 10 års jubilæum med det største medlemsantal nogensinde.
Virksomhedsejer og formand for NBE, Jens Højer, udtaler: ”Det er dejligt at se flere virksomheder retter deres fokus mod bæredygtighed. I NBE er vi også stolte af, at Business Region North (BRN) har besluttet at igangsætte projektet ”Det Cirkulære Nordjylland”, hvor Nordjylland går foran i et offentlig-privat samarbejde om en bedre ressourceudnyttelse.”
”Next level – together”
Værtsstedet for generalforsamlingen var da heller ikke et tilfældigt valg. Aalborg Kongres & Kultur Center, der er medlem af NBE, blev nemlig sidste år officielt Danmarks første ISO 20121 certificerede bæredygtige eventsted efter at have deltaget i et forløb med netværket. Rammen for AKKC’s bæredygtigheds indsats er verdensmålene, og derfor understreger husets nye strategi, Next level together, nødvendigheden af at samarbejde, som direktør Nicolaj Holm fortalte.
Vil du vide mere om Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling, så tag et kig på vores hjemmeside www.nben.dk.