18.12.2015  |  Klima, miljø og energi

Næsten hver anden dansker vil købe bæredygtigt tøj

Indhold fra partner Hvad er dette?

En ny undersøgelse fra Epinion for Deloitte viser at 43 procent af danske forbrugere gerne vil betale mere for bæredygtigt tøj – 37 procent er sågar villige til at betale op til 20 procent mere for bæredygtighed.

Den danske modebranche har længe stået over for et dilemma. På trods af modebranchens øgede fokus på bæredygtighed, har mange modevirksomheder ikke kunnet mærke interesse fra deres kunder omkring bæredygtigt tøj. Den seneste undersøgelse fra Deloitte viser et skred, hvor flere og flere danske forbrugere nu efterspøger bæredygtigt tøj og rent faktisk er villige til at betale en merpris for dette. Hele 6 procent svarer at de er villige til at betale den dobbelte pris for bæredygtigt tøj.

”Vi har i de seneste år set en udvikling i udbuddet af bæredygtigt tøj – især i forbindelse med børnetøj – men med de nyeste tal kan vi konstatere et trendgennembrud og at tendensen er her for at blive. Med undersøgelsesresultaterne vil modebranchen nu have et endnu stærkere incitament for at arbejde med bæredygtighed, for at kunne møde forbrugerens forventninger” , siger Bahare Haghshenas, senior manager i Deloitte Sustainability.

I lyset af lanceringen af FNs Sustainable Development Goals og den nyligt underskrevne COP21-klimaaftale, vil danske modevirksomheder gennem arbejdet med bæredygtighed og social ansvarlighed have en unik historie at fortælle sine kunder.

”Når så mange forbrugere i dag er villige til at betale en merpris er det op til modebranchen at gribe bolden og fremme det bæredygtige valg, sådan at vi kommer i mål med at skabe en bæredygtig modeindustri, der skaber holdbare løsninger både i dag, i morgen og i fremtiden”, siger Bahare Haghshenas.

Tidligere på året udgav Deloitte en stor analyse af modebranchen. Analysen sætter fokus på bæredygtighed og indeholder bl.a. interviews med Mads Nørgaard, LauRie og BARBARA I GONGINI. Se hele analysen her: http://www2.deloitte.com/dk/da/pages/consumer-business/articles/Dansk-mode-hitter-i-Indien-og-Rusland.html

Om undersøgelsen:

Tallene i undersøgelsen er baseret på i alt 1004 interview med repræsentativt udvalgte danskere på 18 år og derover. Undersøgelsen er gennemført af Epinion for Deloitte:

Indgår overvejelser om bæredygtig produktion, når du køber tøj?

 • Ja, altid: 4 pct.
 • Ja, nogle gange: 37 pct.
 • Sjældent: 30 pct.
 • Aldrig: 23 pct.
 • Ved ikke: 5 pct.

Hvor meget vil du betale ekstra for tøj, der produceret på en bæredygtig måde?

 • Jeg vil ikke betale ekstra: 32 pct.
 • Op til 20 pct. ekstra: 37 pct.
 • Op til 50 pct. ekstra: 6 pct.
 • Op til dobbelt pris: 1 pct.
 • Mere end dobbelt pris: 0 pct.
 • Ved ikke: 23 pct.

Mere fra Deloitte

Deloitte

www.deloitte.dk

Deloitte Sustainability har erfaring med en bred vifte af opgaver, inden for samfundsansvar, risikostyring og rapportering, på tværs af industrier og virksomheder af forskellige størrelser. Vi hjælper erhvervslivet til at foretage et strategisk skift mod en positiv indvirkning på samfundet, fordi det skaber konkurrencefordele og er økonomisk rentabelt. Vores rådgivning tager udgangs…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere