23.04.2021  |  Strategi & ledelse

Nasdaq lægger pres på virksomheder for at fremme kønsdiversitet

Den amerikanske børs Nasdaq sendte i december sidste år et diversitetsforslag til det amerikanske børstilsyn med henblik på at få flere kvinder på topposter.

Den amerikanske børs Nasdaq vil have flere kvinder i topledelsen, hos de børsnoterede selskaber.

Det skriver Finans.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

“Mere end to dusin undersøgelser har fundet en sammenhæng mellem diversificerede bestyrelser og bedre økonomisk præstation samt virksomhedsledelse", lød det således fra den amerikanske børs, da Nasdaq i december sidste år sendte et diversitetsforslag til det amerikanske børstilsyn, Securities and Exchange Commission (SEC).

Hvis forslaget godkendes, vil det betyde at alle børsnoterede selskaber på den amerikanske Nasdaq-børs skal agere transparente omkring mangfoldigheden i deres bestyrelser ud fra et givent regelsæt.

Læs også: Nyt program skal sikre fremgang for ligestilling mellem kønnene

Carsten Borring, der er noteringschef på Nasdaq Copenhagen, er begejstret for forslaget og glæder sig over at være en del af en virksomhed, der går foran.

Han oplyser desuden, at man i Nasdaq Copenhagen taler med alle virksomheder, der er på vej på børsen omkring deres forhold til blandt andet kønsdiversitet i bestyrelsen.

- MTN

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere