19.06.2017  |  Klima, miljø og energi

NCC har store planer med bæredygtig produktion

Hos entreprenørvirksomheden NCC har man store ambitioner for bæredygtig produktion. Som et led i dette vil virksomheden starte med at sikre, at alt anvendt træ på byggepladser og i byggerier er certificeret.

Hos entreprenørvirksomheden NCC har man netop indgået en rammeaftale om indkøb af certificeret træ med en række af sine leverandører.

Målet er at sikre, at alt anvendt træ på byggepladser og i byggerier fremover er certificeret under enten FSC eller PEFC - også selvom det samlede byggeri ikke er bæredygtighedscertificeret, skriver Licitationen:

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

”I NCC bygger vi mange kvadratmeter hvert år, og vi vil gerne være med til at sikre, at der er en efterspørgsel på certificeret træ i byggebranchen”, siger Vibeke Grupe Larsen, der er bæredygtighedschef hos NCC Danmark til Building Supply.

Læs også: Cirkulært byggeri undervejs hos Lejerbo

Større planer for fremtiden
Ifølge Vibeke Grupe Larsen vil rammeaftalen i første omgang medføre indkøb af knap en million løbende meter træ og cirka 73.000 kvadratmeter træplader om året.

Men det stopper ikke her – entreprenørvirksomheden har nemlig også planer om at benytte sig af bæredygtig produktion inden for døre, vinduer og køkkener:

”Vi er bevidste om, at vi med vores indkøbsvolumen har en væsentlig stemme og derigennem har en konkret mulighed for at præge resten af branchen”, siger Vibeke Grupe Larsen til Licitationen.

På nuværende tidspunkt ønsker hun ikke at sætte navn på leverandører, der indgår i rammeaftalen.

Læs også: Ny undersøgelse: Stigende efterspørgsel på certificeret træ

Hos NCC mærker man generelt en stigende efterspørgsel på bæredygtig produktion fra centrale bygherrer og investorer. I øjeblikket opfører virksomheden for eksempel Havnebryggen Pollux med 70 ejerlejligheder på Islands Brygge, skriver Licitationen.

Her skal alt træ, der indgår i bygningen og som anvendes under byggeperioden, være certificeret, komme fra bæredygtigt skovbrug eller være genbrugstræ.

- EL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere