20.11.2019  |  Klima, miljø og energi

Nemlig.com og Stena Recycling vil indsamle og genanvende plastfolie

Stena Recycling og nemlig.com indleder et samarbejde om genanvendelse af plastfolie. Sammen vil de to private virksomheder indsamle og genanvende 50 tons plastfolie i Danmark i 2020.

Selvom brugen af plastfolie herhjemme hvert år runder 100.000 tons, så er genanvendelsesgraden i dag lav, og hovedparten af plastfolie afbrændes efter blot en enkelt anvendelse.

Læs også: 135 europæiske virksomheder vil fremme genanvendelsen af plast

Den store mængde af plastaffald udgør samtidig en stor klimamæssig udfordring, og derfor vil Stena Recycling og Nemlig.com nu samarbejde om at indsamle og genanvende plastfolie.

”For at ændre forbrugernes syn på plastik og gøre materialet til en ressource, så skal vi sammen tage ansvar for hele værdikæden. Man kan kalde Stena Recycling for vores stifinder i en cirkulær økonomi”, siger kommerciel direktør i Nemlig.com, Mikkel Pilemand, og fortsætter:

”Via samarbejdet tager vi ikke kun ansvar for indsamling af plastposerne i forhold til vores kunder. Vi supplerer og aflaster den kommunale affaldsindsats, og sikrer en proces, der gør at plastaffald kan indgå i loopet igen og igen”.

Vejen til genanvendelse
Konkret har Stena Recycling fundet en løsning til genanvendelse af den gennemsigtige plastfolie, som Nemlig.com bruger til at adskille de enkelte dagligvarer i deres blå leveringskasser.

Når Nemlig.com afhenter de blå plastkasser tilbyder chaufføren således nu også at tage den brugte og tomme plastfolie med retur. Efter at chaufførerne har indsamlet plastfolien tager Stena Recycling over, afhenter, kvalitetssikrer og afregner efter aftale.

Herefter sendes folien til plasteksperter på Stena Nordic Recycling Center (SNRC) - et stort plastgenvindingsanlæg i Halmstad, Sverige, hvor kvaliteten kontrolleres inden videre forarbejdning i det omfattende teknologitunge anlæg. SNCR har en genvindingsgrad på 97 procent, og her bliver den bløde plast yderligere finsorteret, behandlet, renset for derpå at ende som plastic pellets i forskellige farver, så de kan indgå i nye produkter.

Via Stena Recyclings samarbejdspartner, Trioplast, anvendes det genvundne plast bl.a. til affaldssække, plastikasser, stoler, kurve, støjhegn, urtepotter m.m. 

”Også når det handler om plastfolie bør høj kvalitet være det centrale pejlemærke. Cirkulær økonomi skærper kravene til alle led i værdikæden”, siger CEO i Stena Recycling, Ulf Arnesson, og fortsætter:

Læs også: Virksomhederne vil have standarder for cirkulær genanvendelse

”Vi skal bruge så få og så rene plastsorter som muligt i vores emballage og vores produkter. Hvis vi fokuserer på at sikre høj kvalitet, ændrer vi plastaffald fra spild til en værdifuld ressource, og dermed åbner vi op for langt flere genanvendelsesgrader”.

- JMA

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere