10.05.2017  |  Klima, miljø og energi

Nespresso genanvender forbrugernes kaffekapsler

Hos Nespresso vil man gerne genanvende så mange kaffekapsler som muligt. Derfor har virksomheden oprettet en ny ordning, hvor kaffedrikkere kan få afhentet deres kapsler ved hoveddøren.

Fra midt april blev det nemmere for forbrugerne at aflevere sine brugte kaffekapsler fra Nespresso til genanvendelse.

Ud over sine i alt 31 genanvendelsespunkter har kaffevirksomheden nu udvidet med muligheden for at aflevere kaffekapsler i pakkebokse og på posthuse i hele Danmark. På den måde får forbrugerne mere end 1.500 nye genanvendelsespunkter fordelt over hele Danmark.

Læs også: Plastprisen 2017 gik til virksomhed med genanvendelse i fokus

I tillæg kan man også få afhentet sine brugte kaffekapsler ved døren uden meromkostning, når man samtidig får leveret nye kaffekapsler.

Enkelt for forbrugerne
Ifølge Fredrik Nilsson, der er landechef for Nespresso i Danmark, er initiativet det næste skridt mod et genanvendelsesarbejde, som virksomheden igangsatte tilbage i 2014, da man lancerede en genanvendelsesordning:

”Målsætningen er, at det skal være så let som muligt for forbrugerne at aflevere de brugte kaffekapsler. I forbindelse med udviklingen af ordningen har vi spurgt danskerne om, hvad der er mest afgørende for, at de får afleveret kaffekapslerne til genanvendelse”, siger han og fortsætter:

”Her svarede de, at det vigtigste er, at man kan sortere metallet derhjemme og dernæst, at der kommer flere steder, hvor man kan aflevere kaffekapslerne. Med den nye ordning opfylder vi begge ønsker og har et godt fundament for at give kaffekapslerne nyt liv”.

Fra kaffekapsler til cykler
Med den nylige udvidelse er Danmark det 16. land i verden, hvor Nespresso gør det muligt for forbrugerne at få afhentet brugte kaffekapsler ved døren.

I den forbindelse ønsker Nespresso at gøre de danske kaffedrikkere opmærksomme på mulighederne for genanvendelse af den lille aluminiumskapsel.

Læs også: McDonald's vil sælge mere bæredygtig kaffe

I dag er kun halvdelen af forbrugerne klar over, at kaffekapslerne kan få et nyt liv som fx dele til cykler eller fly – og kaffegrumset kan eksempelvis anvendes som kompost eller biobrændsel:

”Genanvendt aluminium kræver 95 procent mindre energi at producere, og derfor er det vigtigt at få indsamlet de brugte kaffekapsler. Så hvis en afledt effekt af vores indsats er, at flere danskere bliver opmærksomme på, at aluminium kan genanvendes, er det en stor bonus på miljøet”, siger Fredrik Nilsson.

- EL

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere