22.09.2016  |  Klima, miljø og energi

Nestlé er fødevareindustriens mest bæredygtige virksomhed

Det globale bæredygtighedsindeks DJSI belønner Nestlé med 92 ud af 100 mulige point inden for økonomi, miljø og samfund.

Det globale, uafhængige bæredygtighedsindeks, Dow Jones Sustainability Index (DJSI), har placeret fødevarevirksomheden Nestlé på en førsteplads med en gennemsnitligt score på 92 ud af 100 point.

Nestlé vurderes altså til at have en bedre indsats end alle andre fødevarevirksomheder inden for områderne økonomi, miljø og samfund. I alt måler DJSI på verdens 2.500 største virksomheder.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Biogasanlæg og menneskerettigheder
Nestlé får blandt andet ros fra indekset for ”de fremragende skridt, som virksomheden har taget for at integrere menneskerettigheder i leverandørernes ledelsespolitik”.

Rosen for indsatsen viser sig i pointene, hvor det globale selskab også inden for hver enkelt dimension klarede sig bedre end alle andre fødevarevirksomheder. Inden for miljø fik virksomheden eksempelvis fuldt hus med 100 point. Topscoren var baseret på Nestlés arbejde for at produkter og processer er så miljø- og samfundsvenlige som muligt.

Læs også: Global madspildsmåler lanceres på grønt topmøde i dag

Et eksempel er Nestlés seneste projekt i Schweiz. Her har fødevarevirksomheden indgået et samarbejde med lokale landmænd for at åbne landets største biogasanlæg inden for landbrug.

Anlægget bruger gødning fra landbrugenes kvæg til at generere grøn strøm til Nestlés flaskevandsfabrik, Henniez, samt til det schweiziske elnet. Dermed højnes landmændenes bæredygtighed, hvilket DJSI anerkendte i den sociale dimension, hvor fødevarevirksomheden blev belønnet med 98 point.

Læs mere på indeksets hjemmeside.

-CHM

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere