29.08.2019  |  Klima, miljø og energi

Netto vil foretage plastikoprydning på områder udvalgt af danskerne

Til World Cleanup Day d. 21. september afholder Netto 31 plastikoprydningsarrangementer rundt i Danmark. Det sker, da Netto gerne vil reagere på danskernes opråb.

Netto har besluttet, at de i forbindelse med World Cleanup Day d. 21. september vil gennemføre plastikoprydning over hele landet.

Læs også: Nettos nye affaldssække laves af genanvendt materiale

Det skriver Retail News og tilføjer, at det nærmere bestemt kommer til at foregå på 31 lokale steder, som danskerne selv har udvalgt. Før sommerferien opfordrede Netto og WWF Verdensnaturfonden således danskerne til at dele naturområder, som de oplevede, var meget plaget af plastikforurening.

”Ingen kender Danmark bedre end danskerne selv. Derfor bad vi danskerne om hjælp til at fortælle os om de lokale plastikproblemer, de oplever ude i den danske natur. Nomineringerne viser, at trods tidligere indsatser og fokus fra alle kanter i samfundet, så har Danmark brug for en ordentlig oprydning”, siger CSR-ansvarlig i Netto Danmark, Majken Bramstrup, i en pressemeddelelse og fortsætter:

”Men i Netto er vi fuldt ud besluttet på, og vi synes, det er vigtigt, at lytte til danskernes opråb, så derfor har vi i dag besluttet at reagere og igangsætte et nyt initiativ”.

Sidste år deltog 18 mio. i World Cleanup Day
World Cleanup Day er en global oprydningsdag, hvor der sidste år deltog hele 18 millioner mennesker i 157 lande verden over.

På de 31 lokaliteter fordelt over hele landet, hvor Netto faciliterer oprydningsarbejde sammen med lokale danskere, stiller Netto op med medarbejdere, der uddeler affaldssække og andre remedier, som man skal bruge til at rydde op i naturen.

Ligeledes vil Netto sørge for forfriskninger til alle deltagerne. Al det affald, der samles ind fra de 31 lokaliteter, afleverer Netto efterfølgende til korrekt affaldshåndtering.

Læs også: Dansk virksomheds plastikforbrug mere end halveret siden 2016

På en række steder deltager WWF Verdensnaturfonden sammen med Netto og hjælper danskerne med at fjerne plastik fra naturen.

- JMA

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere