05.03.2019 | Klima, miljø og energi
Nettos nye affaldssække laves af genanvendt emballage
Netto lancerer affaldssække, produceret af butikkernes egen plastaffald. Affaldssækkene er de første af sin art i Danmark, og projektet får rosende ord med på vejen fra Verdensnaturfonden WWF.
En helt ny plastgenanvendelsesmetode, der ligger til grund for Nettos nye affaldssække, skal tage kampen op imod affald, der ender i naturen.
Læs også: Det handler om meget mere end plastikposer
Ved at sortere det organiske affald fra fødevareemballage kan Netto nu genanvende plastemballagen til fremstillingen af nye produkter. Derved holder Netto plastikken i et lukket system, som gør det muligt at give nyt liv til gammel plast.
”I Netto har vi en klar ambition om, at plastik ikke skal ende i naturen. Et vigtigt skridt, hvis vi skal lykkedes med det, er at blive bedre til at holde plasten i lukkede kredsløb og sikre, at plast indsamles og ikke mindst genbruges”, forklarer direktør i Netto, Brian Seemann Broe.
Op imod 20 procent af det genbrugsplast, som sækkene fremstilles af, stammer fra mademballage, der kan lokaliseres direkte tilbage fra Nettos egne butikker. Fremadrettet er ambitionen at udvikle flere lignende produkter til hylderne i Netto.
Netto genanvender 90 procent af eget affald
”Vi synes, at det er rigtig spændende at introducere en nyskabende løsning, der kan lave et godt hverdagsprodukt ud af gammel madplastemballage. Det er et område, der er i rivende udvikling, og som vi ser mange muligheder i fremadrettet”, siger Brian Seemann Broe.
Om Nettos nye affaldssække:
- 100 liters affaldssække kan købes i alle Netto butikker
- Affaldssækkene koster 12 DKK pr. rulle (rulle med 10 affaldssække)
- Netto lancerer først den gennemsigtige affaldssæk, som kan anvendes på genbrugsstationerne i Danmark, men ambitionen er, senere at lancere både den brune og den sorte affaldssæk
Kilde: Netto.
Nettos nye affaldssække er således et eksempel på upcycling-tendensen, hvor produkter kan genanvendes, samtidig med at de kommer fra genbrug. Med affaldssækkene på hylderne, er Netto oppe på at genanvende omkring 90 procent af eget affald.
Det organiske affald i plastemballage er indtil nu ikke blevet genanvendt, men forbrændt eller deponeret som et spildprodukt. Derfor er WWF også positive over for Nettos nye affaldssække, som organisationen ser som et skridt i den rigtige retning for at skåne miljøet for mere plast i naturen.
Læs også: Føtex erstatter 87 tons plastik med alternativer
Selskabet bag metoden er Ragn Sells, der arbejder med at minimere, styre og omdanne affald til bæredygtige ressourcer. Ifølge Ragn Sells, er Netto-løsningen er den første af sin art i Danmark.
- JMA
Klima, miljø og energi

Positive 'tipping points' kan få markant indflydelse på den grønne omstilling
Et studie viser, at de såkalde positive 'tipping points' kan udløse en dominoeffekt, hvor store dele af transport, varme og industri vil kunne dekarboniseres.
Klima, miljø og energi

13 almene renoveringsprojekter får støtte til styrket fokus på det klimamæssige
Med støtte fra Realdania skal 13 af landets almene boligorganisationer nu undersøge, hvordan deres renoveringsprojekter kan udføres så bæredygtigt som muligt. Viden, der på sigt skal sætte grønne aftryk i hele landets almene boligsektor.
Medarbejder

Medarbejdere i Googles moderselskab Alphabeth har stiftet fagforening i al hemmelighed
“Vi kommer til at bruge ethvert redskab, vi kan, til at beskytte folk, som vi mener, bliver diskrimineret eller udsat for repressalier”, udtaler medstifter.
Strategi & ledelse

Apple ændrer bonusstruktur for topledere
Aflønnings- og bonuskriterier er et centralt værktøj i integrationen af bæredygtighed i en virksomhed, men ikke et mange virksomheder har taget til sig.
Samfund

Under halvdelen af de offentlige udbud har fokus på grønne løsninger
En undersøgelse viser at kun 44 procent af de offentlige danske EU-udbud havde tænkt bæredygtige løsninger ind. Ikke imponerende mener flere eksperter, men opgørelsen er trods alt et skridt i den rigtige retning.
Samfund

Danmark skal uddanne frontløbere indenfor grøn omstilling igennem nyt unikt samarbejde
Et samarbejde imellem CBS og DTU skal styrke tværfaglighed og uddanne kandidater til erhvervslivet, der kan bidrage til at løse nogle af vores store samfundsmæssige udfordringer.