05.03.2019  |  Klima, miljø og energi

Nettos nye affaldssække laves af genanvendt emballage

Netto lancerer affaldssække, produceret af butikkernes egen plastaffald. Affaldssækkene er de første af sin art i Danmark, og projektet får rosende ord med på vejen fra Verdensnaturfonden WWF.

En helt ny plastgenanvendelsesmetode, der ligger til grund for Nettos nye affaldssække, skal tage kampen op imod affald, der ender i naturen.

Læs også: Det handler om meget mere end plastikposer

Ved at sortere det organiske affald fra fødevareemballage kan Netto nu genanvende plastemballagen til fremstillingen af nye produkter. Derved holder Netto plastikken i et lukket system, som gør det muligt at give nyt liv til gammel plast.

”I Netto har vi en klar ambition om, at plastik ikke skal ende i naturen. Et vigtigt skridt, hvis vi skal lykkedes med det, er at blive bedre til at holde plasten i lukkede kredsløb og sikre, at plast indsamles og ikke mindst genbruges”, forklarer direktør i Netto, Brian Seemann Broe.

Op imod 20 procent af det genbrugsplast, som sækkene fremstilles af, stammer fra mademballage, der kan lokaliseres direkte tilbage fra Nettos egne butikker. Fremadrettet er ambitionen at udvikle flere lignende produkter til hylderne i Netto.

Netto genanvender 90 procent af eget affald
”Vi synes, at det er rigtig spændende at introducere en nyskabende løsning, der kan lave et godt hverdagsprodukt ud af gammel madplastemballage. Det er et område, der er i rivende udvikling, og som vi ser mange muligheder i fremadrettet”, siger Brian Seemann Broe.

Om Nettos nye affaldssække:

  • 100 liters affaldssække kan købes i alle Netto butikker
  • Affaldssækkene koster 12 DKK pr. rulle (rulle med 10 affaldssække)
  • Netto lancerer først den gennemsigtige affaldssæk, som kan anvendes på genbrugsstationerne i Danmark, men ambitionen er, senere at lancere både den brune og den sorte affaldssæk

Kilde: Netto.

Nettos nye affaldssække er således et eksempel på upcycling-tendensen, hvor produkter kan genanvendes, samtidig med at de kommer fra genbrug. Med affaldssækkene på hylderne, er Netto oppe på at genanvende omkring 90 procent af eget affald.

Det organiske affald i plastemballage er indtil nu ikke blevet genanvendt, men forbrændt eller deponeret som et spildprodukt. Derfor er WWF også positive over for Nettos nye affaldssække, som organisationen ser som et skridt i den rigtige retning for at skåne miljøet for mere plast i naturen.

Læs også: Føtex erstatter 87 tons plastik med alternativer

Selskabet bag metoden er Ragn Sells, der arbejder med at minimere, styre og omdanne affald til bæredygtige ressourcer. Ifølge Ragn Sells, er Netto-løsningen er den første af sin art i Danmark.

- JMA

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere