31.10.2013  |  Klima, miljø og energi

Nordens elmarked skal arbejde bedre sammen

Nordisk Ministerråd lancerer nyt handlingsprogram, der skal styrke elmarkedet i Norden.

Det nordiske samarbejde på energiområdet skal styrkes. Det slår et nyt handlingsprogram vedtaget af de nordiske energiministre fast. Nordens elmarked skal harmoniseres, så forbrugerfleksibiliteten øges, og der skal skabes et fælles slutbrugermarked.

Læs også: Nordisk Råd tager temperaturen på Nordens bæredygtighed

Derudover lægger handlingsprogrammet vægt på energiforskning og energivenlig transport samt energieffektivisering og bæredygtig energi.

Nordisk Ministerråds generalsekretær, Dagfinn Høybråten, roser det nye handlingsprogram og ser et stort potentiale i det nordiske samarbejde.

Læs også: Nordisk Ministerråd sætter fokus på grøn vækst

”De nordiske lande går forrest i omstillingen til et bæredygtigt energisystem. Norden kan spille en vigtig rolle ved at både at sprede et godt eksempel og slå et slag for at få klimarelaterede energispørgsmål tilbage på dagsordenen. Og det er noget, vi gør langt bedre sammen end hver for sig”.

Handlingsprogrammet fungerer som en rammesætning for de nordiske landes samarbejde inden for energiområdet i perioden 2014-2017.

Læs mere her.

Mere fra Kristine

Kristine Kaalund

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere