12.01.2023  |  Klima, miljø og energi

Nordisk iværksætterkonkurrence skal finde kreative, grønne løsninger

International kemivirksomhed afholder igen en nordisk konkurrence, der skal finde innovative idéer til mindskning af CO2, mere cirkulær økonomi, ny landbrugsteknologi og bioscience.

Hos kemivirksomheden BASF man endnu en gang på udkig efter de bedste idéer, der kan være med til at skubbe til den grønne omstilling i Norden og EU.

Derfor har virksomheden nu relanceret iværksætterkonkurrencen Nordic Innovation Hub – en konkurrence, der så lyset for første gang sidste år, men som nu igen skal give anledning til at finde kreative, bæredygtige løsninger.

Læs også: Iværksættere buldrer frem: Har solgt genbrug for et trecifret millionbeløb

”Målet er at finde en eller flere af de green tech-innovationer, som med tiden kan bidrage til at løse klimaudfordringen. I den sammenhæng er Danmark og Norden særligt interessant, fordi uddannelsessystemet og erhvervslivet har stærke traditioner inden for innovation, og de grønne ambitioner er tårnhøje,” siger Mark Meier, der er administrerende direktør hos BASF i Norden.

Alle kan byde ind
Ifølge direktøren skal konkurrencen også sætte fokus på udviklingen af løsninger, der direkte eller indirekte støtter EU’s Grønne Pagt, som sigter mod at gøre EU klimaneutral i 2050.

Om Nordic Innovation Hub

BASF's Innovation Hub blev afholdt første gang i 2021/2022. Tidligere europæiske vindere:

  • Revo Foods fra Østrig: plantebaseret fisk og skaldyr
  • ReCatalyst fra Slovenien: ny måde at producere brændstof på
  • Ekolive fra Slovakiet: innovativ genanvendelsesproces for industriaffald

Kilde: BASF.

En mangeartet målsætning, der ligeledes kræver alsidige idéer.

”For at støtte op om målsætningerne i EU's Grønne Pagt har vi givet konkurrencen fire fokusområder, som deltagerne kan ansøge inden for. Det drejer sig om cirkulær økonomi, CO2-reduktion, landbrugsteknologi og bioscience,” siger Mark Meier.

Læs også: CONCITO: Danmark er længere fra klimamålet i 2025 end forudset

Både enkeltpersoner og teams på op til fem personer kan deltage i konkurrencen. Det er ikke et krav, at man er registreret som virksomhed.

Konkurrence vil være delt i to runder, hvor et lokalt dommerpanel i Danmark vil udpege den bedste danske ide i første runde, og i anden runde vil den udvalgte danske virksomhed dyste ved den nordiske finale den 21. april mod de tre andre lokalvindere fra de nordiske lande.

Vinderen af den nordiske finale modtager 5000 euro sammen med tre dages konsulentrådgivning fra managementkonsulenterne hos den internationale virksomhed Kearney.

Ansøgningsfristen til BASF’s Innovation Hub Nordic er den 10. marts.

- HCL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere