08.05.2015  |  Klima, miljø og energi

Norge freder elbilerne for afgifter

Den norske regering har vedtaget, at elbiler fortsat skal være fritaget for registreringsafgifter, ejerafgifter og moms til udgangen af 2017.

De norske elbiler vil frem til udgangen af 2017 stadig være fritaget for registreringsafgifter, ejerafgifter og moms. Det har den norske regering vedtaget for at sikre en klimavenlig bilpark.

Læs også: Danskerne er imod afgifter på elbiler

Det er sket til trods for, at klimaforliget fra 2012 gav politikerne mulighed for at stoppe tilskuddene, efter 50.000 biler var registreret. I april måned rullede elbil nummer 50.000 ud på de norske veje, men blandt de blå regeringspartier har der været bred enighed om at fortsætte med de afgiftsfrie elbiler.

Den nye aftale bliver hilst velkommen af elbils-producenten Tesla.

Læs også: Regeringen presses for svar på elbiler

”Det er glædeligt, at de norske politikere tager ansvar og adresserer befolkningens bekymringer, ved at vise, at det naturligvis er muligt at ændre afgiftssystemet i en klimavenlig retning”, siger Teslas skandinaviske talsmand, Esben Pedersen.

-SSM

Mere fra Sarah

Sarah Stendorff Meier

Redaktionsassistent

Uddannelse: Bachelor i journalistik og kommunikation ved Roskilde Universitet 2012-2015. Kandidatstuderende i journalistik og kommunikation ved Roskilde Universitet. Fokusområder: socialstof, arbejdsmiljø, installationsbranchen og festivaler. 

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere