19.12.2021  |  Medarbejder

Novo Nordisk Fonden øger støtte til barsel – vil fremme diversitet og lige muligheder

Novo Nordisk Fonden har besluttet at dække institutioners merudgifter, når en af fondens bevillingsmodtagere går på barselsorlov. Målet er at fremme diversitet og lige muligheder for alle på arbejdsmarkedet.

Novo Nordisk Fonden har netop besluttet, at hospitaler, universiteter og andre institutioner kan søge om finansiering af institutionernes merudgifter til barselsorlov for alle de bevillingsmodtagere og alt det personale i Danmark, som bliver lønnet via en bevilling fra Novo Nordisk Fonden.

Ordningen skal udligne forskellen mellem den løn, som bevillingsmodtageren på orlov modtager, og den refusion, den danske stat yder.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: GroupM Danmarks lancerer forbedrede barselsvilkår, der adskiller sig markant fra normen på området

”Novo Nordisk Fonden har et stærkt fokus på at fremme mangfoldighed, herunder kønsdiversitet. Gennem dette initiativ ønsker vi at til at skabe et miljø, hvor alle har lige muligheder for at forfølge en karriere på arbejdspladsen”, siger Søren Nedergaard, Chief Operating Officer, Novo Nordisk Fonden.

Ordningen vil gælde for alle personer – såvel kvinder som mænd – der er ansat på en dansk institution i hele orlovsperioden, og hvis løn helt eller delvist er dækket af en bevilling fra Novo Nordisk Fonden.

”Barsel er en af de faktorer, der medfører ulighed på arbejdspladen, da det ofte bevirker, at kvinder sakker bagud på både løn og pension. Dette ønsker vi at gøre op med”, siger Petrina Knowles, Senior Vice President, People & Organisation, Novo Nordisk Fonden og Novo Holdings.

Institutioner kan søge bevillingerne til bevillingsmodtagere og personale, som var på orlov per oktober måned 2021 og fremefter.

Øget diversitet
For at modtage refusion skal institutionerne efter endt barsel for den ansatte indsende et regnskab for perioden til fonden og anmode om en barselsbevilling, der udbetales som en tillægsbevilling til den oprindelig bevilling.

Læs også: Ukrainske landbrugsarbejdere bliver tvunget til at betale løn tilbage

Hos Novo Holdings, der administrerer og investerer Novo Nordisk Fondens aktiver, er der også fokus på at fremme diversitet og lige muligheder. Novo Holdings har således blandt andet øget muligheden for barselsorlov for ansatte fra andre familiekonstellationer end den konventionelle for at sikre, at nybagte forældre – uanset familiekonstellation – har samme muligheder som konventionelle familier.

”Vi ønsker at gå forrest som organisation og stræber efter at være en bæredygtig arbejdsplads og at skabe et miljø, hvor medarbejderne kan udvikle sig og forfølge en lang karriere, også under skiftende familieforhold”, siger Petrina Knowles.

- HCL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere