25.11.2020 | Klima, miljø og energi
Nu køber IKEA kundernes brugte møbler tilbage i Danmark
Som led i IKEA Danmarks bæredygtige omstilling lancerer møbelkæden servicen Gensalg på det danske marked. Gensalg giver kunderne mulighed for at tilbagesælge deres brugte møbler til IKEA, der vil videresælge møblerne som genbrug. Den nye service er endnu et skridt, der skal bringe virksomheden frem mod målet om at blive en cirkulær og klimapositiv forretning i 2030.
Snart bliver det kundernes tur til at sælge møbler til IKEA. I ugen for årets største forbrugsfest, Black Friday, introducerer IKEA Danmark genbrugsservicen ’Gensalg’, som gør det muligt for kunderne at sælge brugte IKEA møbler tilbage og i stedet modtage et tilgodebevis til nye produkter eller til Rodebutikken, som består af genbrugte IKEA produkter.
Med Gensalg ønsker IKEA at gøre genbrug af møbelkædens produkter nemt for kunderne.
"Med Gensalg kan danskernes IKEA møbler få forlænget deres levetid. Vi ved, at rigtig mange danskere forsøger at gøre noget godt for klimaet, og hos IKEA har vi en ambition om at gøre det nemmere for de mange mennesker at bidrage til den grønne omstilling. Med Gensalg gør vi genbrug og et mere cirkulært forbrug let tilgængeligt for kunderne ud fra tanken om, at hvis lidt flere træffer bæredygtige valg, så kan vi sammen gøre en stor forskel", siger Country Retail Manager Johan Laurell.
De tilbagesolgte produkter, som IKEA tilbagekøber via den nye service, vil blive solgt videre som genbrug.
Bæredygtige valg skal ikke være en luksus for de få
IKEA har arbejdet med bæredygtighed i mange år, og indsatsen er taget til i styrke og omfang de senere år med indførelsen af nye bæredygtige services. Tidligere på året lancerede møbelkæden bl.a. hjemmelevering via elbiler, app’en Better Living fyldt med bæredygtige hverdagsråd, og kunderne kunne fra august sætte tænderne i den nye plantebolle, hvis klimaaftryk kun er fire pct. af originalens.
Læs også: IKEA indgår samarbejde med den danske start-up virksomhed Flow Loop
Ifølge Johan Laurell skal det bæredygtige valg altid stå lige for i IKEA.
"Vi gør vores bedste for at guide vores kunder til at træffe nogle bæredygtige valg eksemplificeret ved vores app Better Living og ved indførelsen af grønne mærker på vores mest bæredygtige produkter. Samtidig er det vigtigt for os, at bæredygtighed ikke er en luksus forbeholdt de få. Derfor forsøger vi altid at tilbyde bæredygtige produkter og løsninger, der er til at betale", siger Johan Laurell.
Selvom arbejdet med bæredygtighed i IKEA allerede er godt i gang, pointerer Johan Laurell, at der stadigvæk er et stort arbejde forude med at opnå virksomhedens målsætning om at blive en klimapositiv, cirkulær forretning i 2030.
"Vores arbejde med grøn omstilling, og herunder cirkulært forbrug, er en forudsætning for, at vi kan drive forretning i fremtiden. Gensalg er et af en række initiativer, der skal bringe IKEA frem mod vores mål om at blive en cirkulær og klimapositiv forretning i 2030. Samtidig bestræber vi os også på, at vores produkter udelukkende skal bestå af fornybare eller genanvendte materialer. Vi er godt på vej, og i de kommende år vil vi præsentere endnu flere services, der gør det muligt for vores kunder at omlægge deres forbrug til at blive mere cirkulært,” siger Johan Laurell.
Gensalg introduceres den 27. november.
Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.
Deltag i debatten
Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.
Samfund

Nyt finansieringsprogram skal genopbygge Ukraine grønt
Massive ødelæggelser i Ukraine skaber behov for genopbygning. Nordisk finansieringsinstitution vil hjælpe med at gøre den grøn.
Klima, miljø og energi

Nu skal millionerne rulle mod grøn omstilling
En nyligt indgået politisk aftale gør det nemmere for virksomheder at få hjælp til grøn omstilling.
Samfund

Folkemødets vigtigste nyhed eller overdreven teknologitro?
Med fire innovationsmissioner og en stor pose penge er Innovationsfonden i gang med at få alle parter til at trække i samme udviklingsretning inden for grøn omstilling. Men det hele må ikke handle om teknologi.
Klima, miljø og energi

Ørsted og DSV tester dronelevering på åbent hav
Test i Kattegat skal undersøge om fragtdroner fungerer over længere afstande og kan bidrage til at opnå CO2-neutralitet.
Medarbejder

Danmark har fået sine første markedsføringsøkonomer med speciale i bæredygtighed
26 nyuddannede markedsføringsøkonomer med speciale i bæredygtighed er som de første af sin slags klar til at løfte opgaver indenfor bæredygtighed og cirkulær økonomi.
Klima, miljø og energi

Ganske få danske virksomheder har strategi for biodiversitet
Ny rapport fra WWF Verdensnaturfonden og Bain & Company viser, at 70 procent af de største danske virksomheder ser biodiversitetstab som en trussel mod deres forretning, men kun 10 procent af dem har en konkret plan for, hvordan de vil handle på det.