25.11.2020  |  Klima, miljø og energi

Nu køber IKEA kundernes brugte møbler tilbage i Danmark

Som led i IKEA Danmarks bæredygtige omstilling lancerer møbelkæden servicen Gensalg på det danske marked. Gensalg giver kunderne mulighed for at tilbagesælge deres brugte møbler til IKEA, der vil videresælge møblerne som genbrug. Den nye service er endnu et skridt, der skal bringe virksomheden frem mod målet om at blive en cirkulær og klimapositiv forretning i 2030.

Snart bliver det kundernes tur til at sælge møbler til IKEA. I ugen for årets største forbrugsfest, Black Friday, introducerer IKEA Danmark genbrugsservicen ’Gensalg’, som gør det muligt for kunderne at sælge brugte IKEA møbler tilbage og i stedet modtage et tilgodebevis til nye produkter eller til Rodebutikken, som består af genbrugte IKEA produkter.

Med Gensalg ønsker IKEA at gøre genbrug af møbelkædens produkter nemt for kunderne.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

"Med Gensalg kan danskernes IKEA møbler få forlænget deres levetid. Vi ved, at rigtig mange danskere forsøger at gøre noget godt for klimaet, og hos IKEA har vi en ambition om at gøre det nemmere for de mange mennesker at bidrage til den grønne omstilling. Med Gensalg gør vi genbrug og et mere cirkulært forbrug let tilgængeligt for kunderne ud fra tanken om, at hvis lidt flere træffer bæredygtige valg, så kan vi sammen gøre en stor forskel", siger Country Retail Manager Johan Laurell.

De tilbagesolgte produkter, som IKEA tilbagekøber via den nye service, vil blive solgt videre som genbrug.

Bæredygtige valg skal ikke være en luksus for de få
IKEA har arbejdet med bæredygtighed i mange år, og indsatsen er taget til i styrke og omfang de senere år med indførelsen af nye bæredygtige services. Tidligere på året lancerede møbelkæden bl.a. hjemmelevering via elbiler, app’en Better Living fyldt med bæredygtige hverdagsråd, og kunderne kunne fra august sætte tænderne i den nye plantebolle, hvis klimaaftryk kun er fire pct. af originalens.

Læs også: IKEA indgår samarbejde med den danske start-up virksomhed Flow Loop

Ifølge Johan Laurell skal det bæredygtige valg altid stå lige for i IKEA.

"Vi gør vores bedste for at guide vores kunder til at træffe nogle bæredygtige valg eksemplificeret ved vores app Better Living og ved indførelsen af grønne mærker på vores mest bæredygtige produkter. Samtidig er det vigtigt for os, at bæredygtighed ikke er en luksus forbeholdt de få. Derfor forsøger vi altid at tilbyde bæredygtige produkter og løsninger, der er til at betale", siger Johan Laurell.

Selvom arbejdet med bæredygtighed i IKEA allerede er godt i gang, pointerer Johan Laurell, at der stadigvæk er et stort arbejde forude med at opnå virksomhedens målsætning om at blive en klimapositiv, cirkulær forretning i 2030.

"Vores arbejde med grøn omstilling, og herunder cirkulært forbrug, er en forudsætning for, at vi kan drive forretning i fremtiden. Gensalg er et af en række initiativer, der skal bringe IKEA frem mod vores mål om at blive en cirkulær og klimapositiv forretning i 2030. Samtidig bestræber vi os også på, at vores produkter udelukkende skal bestå af fornybare eller genanvendte materialer. Vi er godt på vej, og i de kommende år vil vi præsentere endnu flere services, der gør det muligt for vores kunder at omlægge deres forbrug til at blive mere cirkulært,” siger Johan Laurell.

Gensalg introduceres den 27. november.

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere