06.05.2019  |  Klima, miljø og energi

Nu køber SEF Energi strøm direkte på den Nordiske råvarebørs

Indhold fra partner Hvad er dette?

Vi vil sikre bedre priser til vores kunder,” lyder det fra SEF Energi. Det lokale energiselskab på Sydfyn ændrer derfor strategisk retning for indkøb af strøm og køber nu el direkte på NASDAQs råvarebørs.

Det kan godt være, at SEF Energi har fødderne solidt plantet i det sydfynske, men det forhindrer ikke det lokale energiselskab i at tænke stort. Og internationalt. Tværtimod!

“Vi skal være der hvor det sker. I dag skal man kunne agere hurtigt og nemt for at sikre bedre priser til vores kunder,” siger Kenneth Rose, der er el-handler i SEF Energi og derfor konstant holder øje med udviklingen af el-priserne i både Danmark og på det internationale marked.

“Det giver rigtig god mening for os i SEF at etablere os på NASDAQ-børsen. Når vi kan handle direkte på børsen, så sikrer vi os også at vi får de skarpeste priser. ” lyder det fra den erfarne el-handler og nævner, at NASDAQ er en del af livsnerven for at handle direkte på det finansielle markedet.

Strøm – et følsomt marked

Indkøb af strøm er en svær størrelse og foregår på et følsomt marked, hvor mange faktorer kan skabe store daglige prisudsving. Påvirkningerne kommer især fra vejrforhold, hvor vind- og solenergi er afhængige af mængden af blæst og solskinstimer. Men el-priserne er især også afhængige af priserne på råstoffer som olie og kul, som anvendes i mange kraftværker til at producere strøm.

“Derfor ser vi frem til at handle på NASDAQ-børsen, så alle interessenter, der er en del af SEF Energi, får gavn af vandet i åen, vinden i møllerne og solen i ansigtet, når der produceres strøm. På den her måde skaber vi simpelthen bedre priser for vores kunder,” forklarer Kenneth Rose.

At handle direkte på NASDAQ-børsen hænger derfor godt sammen med SEF’s overordnede mål om at medvirke til rationel anvendelse af energi – både når det kommer til anvendelsen af strøm, men også i forhold til, hvordan SEF som energiselskab anvender sine ressourcer så godt som muligt. Altsammen til gavn for interessenter i SEF, kunder og koncernen selv.

“Vi er meget begejstrede for vores nye tiltag. Med den nye retning for indkøb af strøm bliver vores opgave at analysere markedet og agere på de muligheder der opstår.“ siger Kenneth Rose.

Tags: SEF A/S

Mere fra SEF A/S

SEF A/S

https://www.sef.dk/

  • sef@sef.dk
  • 62 20 11 20
  • Fåborgvej 44, 5700 Svendborg

Bæredygtighed, miljørigtige energiformer og anvendelse af energi rationelt er 3 stærke mantraer i SEF A/S. Vi tilbyder stærke og fremtidsorienterede løsninger til kunderne. Vores investeringer i miljørigtige energiformer danner fundamentet for nye muligheder og en bæredygtig udvikling inden for energiforsyning. Vi er optagede af at inspirere vores kunde…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere