Nu melder juristerne sig i debatten om skat

Den 4. oktober holder Københavns Universitet konference om CSR og skat, for at et mere objektivt og uafhængigt anslag i debatten om virksomheders skattebetaling kan blive bragt til torvs.

14.09.2018

CSR.dk

Virksomheders skattebetaling er et emne, der ikke vil gå væk. Med jævne mellemrum dukker historierne i mainstream-medier, om dem der tilsyneladende tjener masser af penge i Danmark, men betaler nul kroner i skat. Så indigneres mange, NGO’erne udtaler sig kritisk og politikere kommer på banen. Vi kender møllen.

På Københavns Universitets juridiske fakultet er man blevet lidt trætte af den debat. Med al respekt for kompleksiteten i problemstillingen synes de, at deres stemme mangler.

Rasmus Kristian Feldthusen er professor i formueret ved Juridisk Fakultet på Københavns Universitet med særligt henblik på samspillet mellem virksomhed og samfund. .

”Vi tænker, at vi i forskningsverdenen skal tage ansvaret for at få skabt mere klarhed over relationen mellem samfundsansvar og skat på os. Debatten mangler en forskningsbaseret, objektiv stemme,” siger Rasmus Kristian Feldthusen, som selv forsker i civilsamfundsorganisationernes skatteforhold.

Uafhængig viden
”Vi vil gerne kvalificere og højne debatten ved at bringe vores viden og forskning i spil. Vi taler som forskere på et uafhængigt grundlag, forstået sådan at vi ikke har nogle egne positioner og interesser at forsvare. Vi skal heller ikke sælge en ydelse, ” forklarer han.

Derfor afholder Københavns Universitet en heldagskonference om netop CSR og skat, i samarbejde med Lunds Universitet og Hanken School of Economics fra Finland. Konferencens program er da også primært fyldt af forskere. Men Rasmus Kristian Feldthusen håber, der kommer mange deltagere fra både erhvervslivet, NGO’erne og det politiske felt. Deltagere som kan stille spørgsmål og udfordre forskerne og hinanden.

”Vores viden har implikationer”
”Ellers kommer os forskere bare til at sidde der og tale til hinanden. Og virksomhederne har brug for at prøve at forstå, hvad forskningen på det her felt, kan have af implikationer for dem”, siger han.

”Tag nu emnet transparens – hvad ved vi i forskningsverdenen om konsekvenserne af transparens, er de typisk negative eller positive, gør virksomhederne det rigtige, i det de gør nu, hvilke omdømmerisici er der? Det er bare et af de emner, vi komme ind på d. 4. oktober”, fortsætter han.

Konferencens program kan ses her. Det spænder – trods Rasmus Feldthusens begejstring for forskernes bidrag – vidt. De omtalte forskere kommer således fra universiteter i København og andre steder i Europa, ligesom man kan møde både virksomheder som Maersk, internationale aktører som OECD, og erhvervsorganisationer med fokus på samfundsansvar og EU. Endelig deltager også skatteminister Karsten Lauritzen (V).

Deltagelse er gratis, men kræver tilmelding her.

-EHS

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Ubehandlet jord, harpet muldjord, FFL-jord eller Allétræsmuld?

SUSTAINX ApS

Sponseret

Gap-analysen: Et vigtigt skridt mod CSRD-rapporteringen

Relateret indhold

21.11.2024CSR.dk

Nyt projekt vil kortlægge plastforurening

21.11.2024CSR.dk

Slagsmålet mellem Ben & Jerry’s og deres ejere Unilever blusser op på ny

08.11.2024CSR.dk

Millionbøde til bilproducent for greenwashing i Danmark

29.10.2024SustainImpact ApS

Sponseret

ESG skal både være målbart og mærkbart

22.10.2024SustainImpact ApS

Sponseret

Fra korslagte arme til gode kundedialoger

14.10.2024Floral Affairs ApS

Sponseret

Vi fejrer 1-års jubilæum – få en gratis buket fra os!

30.09.2024Miljømærkning Danmark

Sponseret

Gratis seminar: Bliv klogere på forbrugeradfærd og grøn kommunikation

26.09.2024CSR.dk

Følelser afslører hvor meget vi går op i miljø

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

06.11.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

12.11.2024

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V