Nu melder juristerne sig i debatten om skat

Den 4. oktober holder Københavns Universitet konference om CSR og skat, for at et mere objektivt og uafhængigt anslag i debatten om virksomheders skattebetaling kan blive bragt til torvs.

14.09.2018

CSR.dk

Virksomheders skattebetaling er et emne, der ikke vil gå væk. Med jævne mellemrum dukker historierne i mainstream-medier, om dem der tilsyneladende tjener masser af penge i Danmark, men betaler nul kroner i skat. Så indigneres mange, NGO’erne udtaler sig kritisk og politikere kommer på banen. Vi kender møllen.

På Københavns Universitets juridiske fakultet er man blevet lidt trætte af den debat. Med al respekt for kompleksiteten i problemstillingen synes de, at deres stemme mangler.

Rasmus Kristian Feldthusen er professor i formueret ved Juridisk Fakultet på Københavns Universitet med særligt henblik på samspillet mellem virksomhed og samfund. .

”Vi tænker, at vi i forskningsverdenen skal tage ansvaret for at få skabt mere klarhed over relationen mellem samfundsansvar og skat på os. Debatten mangler en forskningsbaseret, objektiv stemme,” siger Rasmus Kristian Feldthusen, som selv forsker i civilsamfundsorganisationernes skatteforhold.

Uafhængig viden
”Vi vil gerne kvalificere og højne debatten ved at bringe vores viden og forskning i spil. Vi taler som forskere på et uafhængigt grundlag, forstået sådan at vi ikke har nogle egne positioner og interesser at forsvare. Vi skal heller ikke sælge en ydelse, ” forklarer han.

Derfor afholder Københavns Universitet en heldagskonference om netop CSR og skat, i samarbejde med Lunds Universitet og Hanken School of Economics fra Finland. Konferencens program er da også primært fyldt af forskere. Men Rasmus Kristian Feldthusen håber, der kommer mange deltagere fra både erhvervslivet, NGO’erne og det politiske felt. Deltagere som kan stille spørgsmål og udfordre forskerne og hinanden.

”Vores viden har implikationer”
”Ellers kommer os forskere bare til at sidde der og tale til hinanden. Og virksomhederne har brug for at prøve at forstå, hvad forskningen på det her felt, kan have af implikationer for dem”, siger han.

”Tag nu emnet transparens – hvad ved vi i forskningsverdenen om konsekvenserne af transparens, er de typisk negative eller positive, gør virksomhederne det rigtige, i det de gør nu, hvilke omdømmerisici er der? Det er bare et af de emner, vi komme ind på d. 4. oktober”, fortsætter han.

Konferencens program kan ses her. Det spænder – trods Rasmus Feldthusens begejstring for forskernes bidrag – vidt. De omtalte forskere kommer således fra universiteter i København og andre steder i Europa, ligesom man kan møde både virksomheder som Maersk, internationale aktører som OECD, og erhvervsorganisationer med fokus på samfundsansvar og EU. Endelig deltager også skatteminister Karsten Lauritzen (V).

Deltagelse er gratis, men kræver tilmelding her.

-EHS

ista Danmark A/S

Sponseret

Få overblik over energiforbruget og giv et bidrag til miljøet

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

Schneider Electrics vidensportal overgår til mySchneider

08.01.2025Schneider Electric

Sponseret

20.12.2024CSR.dk

Millionbøde til endnu bilproducent for greenwashing

17.12.2024Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Bæredygtighedskommunikation uden greenwashing

05.12.2024Atea Danmark A/S

Sponseret

Atea bliver en del af ny rangliste over verdens mest bæredygtige virksomheder

04.12.2024CSR.dk

Ny genbrugskampagne skal bekæmpe elektronikaffald

25.11.2024DreistStorgaard Advokater A/S

Sponseret

Governance på agendaen i ESG

22.11.2024Accura Advokatpartnerselskab

Sponseret

En transparent værdikæde er nøglen til en bæredygtig succes

22.11.2024DreistStorgaard Advokater A/S

Sponseret

Hvad må man - og hvad må man ikke - sige, om det man gør på det ”grønne” område?

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
CBS Executive Fonden
Kursus
SERVICE EXCELLENCE LEADERSHIP ACADEMY

Tidligere SECA-uddannelse! En executive diplomuddannelse med fokus på dit personlige lederskab, forretningsudvikling og kundedreven innovation. Service Excellence Leadership Academy har til formål at udvikle ledere og servicevirksomheder ved at udvide den enkelte deltagers ledelses- og forretningsmæssige kompetence samt ved at udvikle netværk og styrke konkurrence- og innovationsevnen.

Dato

04.12.2024

Sted

Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

Erhvervsakademi Aarhus
Efteruddannelse
ESG-rapportering

Er du ansvarlig for at redegøre for virksomhedens arbejde med bæredygtighed og ansvarlige virksomhedsdrift? Så er kurset i ESG-rapportering det oplagte for dig. ESG-rapportering er jeres måde som virksomhed til at redegøre for arbejdet med bæredygtighed og samfundsansvar. ESG-rapportering er et nødvendigt tiltag I bør forholde jer til, da det kan påvirke jeres omdømme over for fx investorer, kunder og leverandører.

Dato

07.01.2025

Tid

09:00

Sted

Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Uddannelse
Sustainable Business Change Manager – Praktisk mini MBA med certificering - Hybridhold - Forår 2025

Tid til at forbedre ESG og sustainability-indsatsen I virksomheden – eller til at tage næste karriereskridt? Få nyeste viden og praktiske værktøjer til at opgradere din virksomheds ESG- og bæredygtighedsindsats, din egen faglighed og dit CV. Holdstart januar 2025.

Dato

23.01.2025

Tid

09:00

Sted

Kosmopol/KBH + Online

Dakofa
Webinar
Nye krav til håndteringen og forvaltningen af kritiske råstoffer

En ny EU-forordning skal sikre, at affaldsforebyggelse og genanvendelse i højere grad understøtter cirkularitet i EUs forbrug af kritiske råstoffer. Nye produktlister, mærkningskrav, benchmarks, nationale programmer mv. understøtter, at EUs egen forsyning med kritiske råstoffer øges. Webinaret giver et indblik i forordningens krav, tidsplan og de nye muligheder.

Dato

23.01.2025

Tid

13:00

Aros Business Academy
Kursus
Den Intensive Projektlederuddannelse (DIPLU)

Bliv projektleder på 6 intensive dage! Vi har skruet et program sammen, hvor du får alle værktøjerne til at STYRE og LEDE dine projekter sikkert i mål. Projektlederuddannelsen består af 3 moduler og vil komme både dig, dit team og din arbejdsgiver til gavn

Dato

27.01.2025

Tid

09:00

Sted

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus

Erhvervsakademi Aarhus
Kursus
Kursus: Virksomhedens klimaregnskab

Er jeres virksomhed C02-neutral? Det er svært at svare på spørgsmålet, hvis ikke din virksomhed har opstillet et klimaregnskab. Det får du styr på med et kursus i klimaregnskaber. 4 kursusdage i Aarhus på statsgodkendt efteruddannelse med ECTS-point.

Dato

28.01.2025

Tid

09:00

Sted

Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J