Nu melder juristerne sig i debatten om skat

Den 4. oktober holder Københavns Universitet konference om CSR og skat, for at et mere objektivt og uafhængigt anslag i debatten om virksomheders skattebetaling kan blive bragt til torvs.

14.09.2018

CSR.dk

Virksomheders skattebetaling er et emne, der ikke vil gå væk. Med jævne mellemrum dukker historierne i mainstream-medier, om dem der tilsyneladende tjener masser af penge i Danmark, men betaler nul kroner i skat. Så indigneres mange, NGO’erne udtaler sig kritisk og politikere kommer på banen. Vi kender møllen.

På Københavns Universitets juridiske fakultet er man blevet lidt trætte af den debat. Med al respekt for kompleksiteten i problemstillingen synes de, at deres stemme mangler.

Rasmus Kristian Feldthusen er professor i formueret ved Juridisk Fakultet på Københavns Universitet med særligt henblik på samspillet mellem virksomhed og samfund. .

”Vi tænker, at vi i forskningsverdenen skal tage ansvaret for at få skabt mere klarhed over relationen mellem samfundsansvar og skat på os. Debatten mangler en forskningsbaseret, objektiv stemme,” siger Rasmus Kristian Feldthusen, som selv forsker i civilsamfundsorganisationernes skatteforhold.

Uafhængig viden
”Vi vil gerne kvalificere og højne debatten ved at bringe vores viden og forskning i spil. Vi taler som forskere på et uafhængigt grundlag, forstået sådan at vi ikke har nogle egne positioner og interesser at forsvare. Vi skal heller ikke sælge en ydelse, ” forklarer han.

Derfor afholder Københavns Universitet en heldagskonference om netop CSR og skat, i samarbejde med Lunds Universitet og Hanken School of Economics fra Finland. Konferencens program er da også primært fyldt af forskere. Men Rasmus Kristian Feldthusen håber, der kommer mange deltagere fra både erhvervslivet, NGO’erne og det politiske felt. Deltagere som kan stille spørgsmål og udfordre forskerne og hinanden.

”Vores viden har implikationer”
”Ellers kommer os forskere bare til at sidde der og tale til hinanden. Og virksomhederne har brug for at prøve at forstå, hvad forskningen på det her felt, kan have af implikationer for dem”, siger han.

”Tag nu emnet transparens – hvad ved vi i forskningsverdenen om konsekvenserne af transparens, er de typisk negative eller positive, gør virksomhederne det rigtige, i det de gør nu, hvilke omdømmerisici er der? Det er bare et af de emner, vi komme ind på d. 4. oktober”, fortsætter han.

Konferencens program kan ses her. Det spænder – trods Rasmus Feldthusens begejstring for forskernes bidrag – vidt. De omtalte forskere kommer således fra universiteter i København og andre steder i Europa, ligesom man kan møde både virksomheder som Maersk, internationale aktører som OECD, og erhvervsorganisationer med fokus på samfundsansvar og EU. Endelig deltager også skatteminister Karsten Lauritzen (V).

Deltagelse er gratis, men kræver tilmelding her.

-EHS

Dansk Standard

Sponseret

Global standard for bæredygtighed i event-, møde-, sports- og oplevelsesbranchen nu på dansk.

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

10.02.2025Denteks A/S

Sponseret

Danske hoteller skal være mere omkostningseffektive end nabolandene for at tjene på erhvervsturisme

22.01.2025CSR.dk

Forbrugerombudsmanden politianmelder flyselskabet KLM for vildledende udsagn om bæredygtighed

Schneider Electrics vidensportal overgår til mySchneider

08.01.2025Schneider Electric

Sponseret

20.12.2024CSR.dk

Millionbøde til endnu bilproducent for greenwashing

17.12.2024Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Bæredygtighedskommunikation uden greenwashing

05.12.2024Atea Danmark A/S

Sponseret

Atea bliver en del af ny rangliste over verdens mest bæredygtige virksomheder

04.12.2024CSR.dk

Ny genbrugskampagne skal bekæmpe elektronikaffald

25.11.2024DreistStorgaard Advokater A/S

Sponseret

Governance på agendaen i ESG

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
CBS Executive Fonden
Kursus
SERVICE EXCELLENCE LEADERSHIP ACADEMY

Tidligere SECA-uddannelse! En executive diplomuddannelse med fokus på dit personlige lederskab, forretningsudvikling og kundedreven innovation. Service Excellence Leadership Academy har til formål at udvikle ledere og servicevirksomheder ved at udvide den enkelte deltagers ledelses- og forretningsmæssige kompetence samt ved at udvikle netværk og styrke konkurrence- og innovationsevnen.

Dato

27.01.2025

Sted

Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

Folkekirkens Nødhjælp
Event
Invest in Women: En aften for forandring i verden ~ Folkekirkens Nødhjælp

Gå ikke glip af årets mest inspirerende aften! Deltag i velgørenhedsarrangementet Invest in Women i Moltkes Palæ. En spændende aften om kvinders økonomiske empowerment og ligestilling – med stærke keynote-speakers og netværk.

Dato

06.02.2025

Sted

Moltkes Palæ, Dronningens Tværgade 2, 1302 København K

Dansk Standard
Kursus
Diplomkursus i Energiledelse - ISO 50001

Med ISO 50001 bliver du klar til at efterleve det nye Energy Efficiency Directive, der i 2024 vil gøre det lovpligtigt for flere virksomheder end hidtil at implementere et certificeret energiledelsessystem eller genneføre et energisyn.

Dato

24.02.2025

Tid

08:00

Sted

Dansk Standard, Nordhavn

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: LCA for ESG/CSRD reporting and the role of AI

In today’s rapidly evolving sustainability landscape, regulations place increasing demands of data transparency and sustainability reporting. Transparency in environmental impacts and sustainability strategies is no longer optional—it's essential.

Dato

25.02.2025

Tid

15:00

Sted

Online

CABI
Webinar
Kort og godt om de nye sygedagpengeregler

Pr. 1. januar 2025 er sygedagpengereglerne blevet opdateret. Det ændrer, hvordan og hvor ofte kommunen skal lave opfølgning, når dine medarbejdere er sygemeldte. På dette webinar får du en gennemgang af de nye regler, og hvilken betydning det får for dig som arbejdsgiver.

Dato

26.02.2025

Tid

08:30

Sted

Online

Dansk Standard
Kursus
Kursus i Svanemærket renovering

Du får en dybdegående gennemgang af Svanemærkets krav til renovering af byggeri. Kurset tager udgangspunkt i kriteriegeneration 2 for renovering, der bl.a. stiller krav til miljøundersøgelser og kortlægning af eksisterende byggeri, energi, klima, ressourceeffektivitet, cirkulær økonomi, indeklima, materialer og kemi.

Dato

26.02.2025

Tid

09:00

Sted

Hindsgavl Slot, Middelfart