05.12.2019  |  Klima, miljø og energi

Nu tilbyder Norwegian klimakompensation

Det er endnu ikke muligt at flyve uden CO2-aftryk. Derfor har Norwegian valgt at integrere klimakompensation i deres bookingproces.

Fra og med i dag tilbyder Norwegian sine kunder klimakompensation som en simpel, integreret del af bookingprocessen. 

Det sker som et led i arbejdet for at leve op til målsætningen om at blive klimaneutral inden 2050, som følger med det at underskrive FN’s program for klimainitiativer. Norwegian er det første flyselskab som har gjort dette.

Læs også: Klimakompensationer er svære at gennemskue

”Selvom kommerciel luftfartsteknologi udvikler sig hastigt og Norwegian fortsat vil reducere klimabelastningen, så der det i dag ikke muligt at flyve helt uden C02-aftryk. Vi ved, at mange af vores kunder ønsker at kunne kompensere for den udledning, de er anledning til”, siger Geir Karlsen, fungerende koncernchef i Norwegian.

Integreret og tredjeparts-godkendt løsning
Den nye tilvalgsmulighed er blevet udviklet, så den er så informativ, enkel og transparent som mulig. Efter at have valg flyvning, bliver kunden informeret om sin CO2-udledning på den specifikke rute sammenlignet med branchegennemsnittet. Kunderne bliver herefter tilbudt at kompensere for deres personlige CO2-aftryk.

Vælger man at CO2-kompensere, bliver bidraget brugt til at finansiere projekter, der reducerer den globale CO2-udledning. Projekterne er godkendt af FN og organisationen Gold Standard, der sætter arbejder med at kvantificere, certificere og maksimere effekten af klima- og udviklingsinitiativer. 

Regnestykket bag CO2-beregneren er baseret på den FN’s International Civil Aviation Organisations (ICAO) officielle metode, the International Council of Clean Transportation (ICCT) og Norwegians egne, faktiske udledningstal.

”At sætte en pris på CO2 på denne måde tilskynder til handling og ambitioner på alle niveauer i samfundet, også i erhvervslivet. Vi byder Norwegians initiativ til at hjælpe kunderne med at kompensere for udledningen, når de rejser, velkommen”, siger Niclas Svenningsen, Manager Global Climate Action hos UNFCCC.

Løsningen er udviklet af CHOOOSE, der er et klimafokuseret teknologiselskab i Oslo, Norge. 

Læs også: Europæiske flyselskaber tager kampen op mod klimakritiske bevægelser

Norwegian blev i 2015 og 2018 udnævnt til at være verdens mest brændstofeffektive flyselskab på de transatlantiske ruter af International Council of Clean Transportation (ICCT), og siden 2008 har flyselskabet reduceret udledningerne med 30 procent per passagerkilometer takket været nye, brændstofeffektive fly.

-SMP

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere