07.02.2020  |  Klima, miljø og energi

Nu vil Carlsberg også benytte elektrisk levering

Renault Trucks har underskrevet en kontrakt med Carlsberg om levering af en flåde på 20 elektriske køretøjer i løbet af 2020. Bilerne skal køre for gruppens schweiziske bryggeri Feldschlösschen.

En ny aftale mellem Renault Trucks og Carlsberg Group er netop blevet offentliggjort. Bilproducenten skal levere 20 100 procent elektriske lastbiler i løbet af 2020, og skal benyttes af gruppens schweiziske bryggeri Feldschlösschen.

Læs også: IKEA satser på grøn hjemmelevering

”Vi er meget begejstrede for kontrakten i hele bryggerikoncernen, men selvfølgelig mest i Schweiz, hvor vores Feldschlösschen bryggeri tester de nye e-lastbiler. Det er så vidt vi ved den første aftale af denne størrelsesorden i Europa, hvilket viser, at e-lastbiler nu er både en kommerciel og klimavenlig kendsgerning til gavn for alle parter,” siger Thomas Stalder, der er Head of Customer Supply Chain for Feldschlösschen.

Om lastbilerne

Maksimal tilladt totalvægt: 26 ton

Teknisk vægt: 27 ton.

To elektriske motorer med en samlet kraft på 370 kW.

Energiopladning: Litium-ion-batterier, 200 kWh.

Reel rækkevidde: Op til 200 kilometer.

Ifølge Renault Trucks vil bytrafikken udvikle sig hurtigt i retning af større grad af eldrevne køretøjer med henblik på at forbedre livskvaliteten i byområderne og bekæmpe den globale udledning af drivhusgasser.

Dette og aftalen om de 20 el-lastbiler ligger desuden fint i spænd med Carlsbergs ambitioner om nul udledning af drivhusgasser på bryggerierne og en CO2-reduktion på 30 procent i hele værdikæden herunder transport inden 2030. Initiativerne er et led i Gruppens bæredygtighedsprogram ’Together Towards Zero’.

Læs også: De første elektriske lastbiler kører nu på danske veje

Lastbilerne, der går under navnet D Wide Z.E, skal med daglige ture på 100 til 20 kilometer forsyne bryggeriets kunder i Schweiz fra 15 schweiziske logistiklokationer.

- HCL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere