Ny bilpolitik efter grøn gennemgang af bilflåden

En mobilitetsrapport og en kortlægning af emballagevirksomheden Schurs bilflåde har fået virksomheden til at ændre sig bilpolitik. Fremover køber virksomheden udelukkende biler fra energiklasse A.

Green Mobility har udarbejdet en samlet plan til Schur International om virksomhedens vognpark og mulig brændstofreduktion, besparelse og CO2-reduktion..

08.11.2013

CSR.dk

Mobilitets Rapporten kommer med forslag til mobilitetsoptimering, siger Green Mobilitys direktør Jens R. Andersen..

Bilpolitikken i emballagevirksomheden Schur International i Horsens er blevet ændret på en lang række væsentlige punkter, efter at den uvildige rådgivningsvirksomhed Green Mobility har gennemgået og analyseret virksomhedens vognpark.

Flere biler i vognparken er udskiftet med mere miljøvenlige modeller, der bliver kun købt ergiklasse A-biler eller højere, og en central funktion i virksomheden reserverer den puljebil, der passer bedst til behovet alt efter, om medarbejderen skal på en kort tur eller en længere tur til udlandet.

Viden om bilteknologi giver besparelser
Det var klimapartnerskabet med Dong Enery, som satte skub i Schurs kortlægning af bilflådens rentabilitet. Dong Energy anbefalede Schur at få gennemgået bilflåden af Green Mobility, som har specialiseret sig i viden om nuværende og kommende bilteknologi.

På baggrund af en grundig analyse matchede Green Mobility Schurs daglige mobilitetsbehov med den mest optimale løsning, så virksomheden både opnåede besparelser og fik minimeret CO2-udledningen.

Bilpolitikken blev ændret i en ruf
Schur International i Horsens har en bilflåde på cirka 50 biler. Så snart analysen var udarbejdet, gik virksomheden i gang med at ændre sin bilpolitik, fortæller HR-og CSR-chef Carsten Tallerup:

"Vi bruger ikke store ord som 'strategi' her i Horsens, og jeg havde ikke noget overordnet mål med at få kortlagt vores vognpark, men Dong Energy inspirerede os til at kigge på det. Og jeg blev helt ærligt overrasket over, hvad analysen viste", fortæller Carsten Tallerup. Han satte derfor med det samme visse ændringer i drift.

Her er de væsentligste ændringer

Her er nogle af de ændringer, som er sat i gang:

  1. Alle nyindkøbte biler skal fremover minimum være energiklasse A. Tidligere kunne medarbejderne købe den bil, de personligt foretrak.
  2. Servicebiler skal udskiftes efter fem år. Tidligere blev de først udskiftet efter syv år.
  3. Ny procedure for de såkaldte puljebiler er indført. Puljebiler er biler, som medarbejdere, der ikke har firmabil, benytter. I dag købes der forskellige biler, således, at man benytter den type bil, der passer bedst til formålet. For eksempel benyttes en Ford Fiesta, der kører +30 km på litteren, til korte ture, mens en Ford C Max benyttes til længere ture i udlandet.
  4. Investering i elbil. Virksomheden forventer en sådan incvestering i løbet af 2014.
     

Green Mobility

  • Green Mobility er en udvildig rådgivningsvirksomhed startet af iværksætteren Henrik Isaksen, der også var initiativtager til Clever.
  • Jens R. Andersen er adm. direktør og medejer. Han har tidligere i mere end 25 år været teknisk direktør i Peugeot Danmark.

Værd at kigge på vognparker med 25 biler
Vognparker med 25 eller flere biler kan med fordel få flåden analyseret, oplyser direktør adm. direktør Jens R. Andersen fra Green Mobility, som har gennemgået en række vognparker for kommunerne, men som nu også er i gang med at tilbyde sine ydelser til private virksomheder.

"Vi gør virksomhederne opmærksomme på, hvordan deres fremtidige vognpark kan forbedres. Vi kigger på det enkelte køretøjs køremønster og kørebehov og angiver den mest optimale motorteknologi og energiklasse til det køretøj, som skal erstatte det eksisterende, når det engang skal udskiftes", siger Jens R. Andersen.

Målet for Green Mobility er at give en samlet plan for hele vognparken, så kunden år for år - set i et fem års perspektiv - får overblik over brændstofreduktion, besparelse og CO2-reduktion.

"Erfaringen viser, at det er et betragteligt beløb og betragtelige CO2-reduktioner, der er tale om", siger Jens R. Andersen.

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Ubehandlet jord, harpet muldjord, FFL-jord eller Allétræsmuld?

SUSTAINX ApS

Sponseret

Gap-analysen: Et vigtigt skridt mod CSRD-rapporteringen

Relateret indhold

22.11.2024CSR.dk

Opgøret med biomassen

22.11.2024CSR.dk

Resten af ledelsen skal også forstå ESG

21.11.2024Atea Danmark A/S

Sponseret

Data hjælper Smukfest til en bedre og grønnere fest i Bøgeskoven

21.11.2024CSR.dk

Nyt projekt vil kortlægge plastforurening

20.11.2024Merkur Andelskasse

Sponseret

Merkur deler ud af indtjeningen gennem andelskassens Værdipulje: Her er modtagerne

20.11.2024CSR.dk

Hvor bliver jeres usolgte varer af?

20.11.2024CSR.dk

Politisk tøven koster virksomheder og Europa dyrt

19.11.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Elis’ 2025-mål for genanvendelse er allerede opnået

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

06.11.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

12.11.2024

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V