29.08.2022  |  Samfund

Ny biodiversitetspilot har penge med til samarbejder

Nyt projekt vil teste og udvikle naturbaserede løsninger i et samarbejde mellem virksomheder og det fællesnordiske grønne finansieringsinstitut Nefco.

Som det første af sin slags vil Nefcos nye Biodiversity Pilot Programme gerne vise, hvordan naturbaserede strategier i finansinstitutioner gennem samarbejde med virksomheder kan hjælpe til at styrke den biologiske mangfoldighed.

”Finansinstitutionerne er i en ideel position for at modvirke faldet i biodiversitet og sørge for at bevare og genoprette naturen gennem deres aktiviteter. Som den nordisk-ejede grønne bank er vi en pioner i grøn finansiering, og vi ønsker at statuere et eksempel for andre finansinstitutioner, som stadig overvejer deres naturbaserede finansieringsstrategier,” siger Trond Moe, Administrerende Direktør i Nefco.

Nefco, som er et finansieringsinstitut ejet af de nordiske regeringer i fællesskab, lancerer på den baggrund sit første biodiversitetsprogram, Nefco Biodiversity Pilot Programme, som i løbet af de næste to år vil teste og udvikle forskellige indsatser for biodiversitet i samarbejde med virksomhederne.

Udviklingen af ny viden begynder i efteråret
Nefcos biodiversitetspilot lanceres og samarbejdspartnerne udvælges i efteråret 2022 og vil i første omgang være åbent for deltagelse for de mere end 600 nordiske virksomheder, som allerede har modtaget støtte til deres arbejde med opskalering og markedsekspansion.

Læs også: Ganske få danske virksomheder har strategi for biodiversitet

”Vores mål er at inspirere endnu flere virksomheder og projektejere til at tænke i naturbaserede løsninger og bidrage til udvikling og vidensdeling på området. De virksomheder, som deltager i programmet, får en erfaring i at bevare biodiversiteten, udvikle deres forretningsstrategier med fokus på biodiversitet, og iværksætte konkrete initiativer for at modvirke tabet af biodiversitet. Det er en spændende mulighed for virksomhederne, siger Katariina Vartiainen, Senior Manager for miljø og bæredygtighed hos Nefco.

At det nye tiltag er nødvendigt, kan ses i f.eks. ”State of Finance for Nature” udgivet i 2021 af FN’s Miljøorganisation. Af denne fremgår det, at investeringen i naturbaserede løsninger skal tredobles i perioden op til 2030, hvis verdenssamfundet skal kunne nå sine mål i forhold til klima, biodiversitet og landerosion. Ifølge rapporten er det samlede behov for investering i naturbaserede løsninger over fire billioner dollars.

Nefco vil i de kommende uger organisere Q&A-sessioner for interesserede virksomheder.

Læs mere her: www.nefco.int/biodiversity

Denne artikel er en del af temaet I fokus: biodiversitet

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere