29.08.2022 | Samfund
Ny biodiversitetspilot har penge med til samarbejder
Nyt projekt vil teste og udvikle naturbaserede løsninger i et samarbejde mellem virksomheder og det fællesnordiske grønne finansieringsinstitut Nefco.
Som det første af sin slags vil Nefcos nye Biodiversity Pilot Programme gerne vise, hvordan naturbaserede strategier i finansinstitutioner gennem samarbejde med virksomheder kan hjælpe til at styrke den biologiske mangfoldighed.
”Finansinstitutionerne er i en ideel position for at modvirke faldet i biodiversitet og sørge for at bevare og genoprette naturen gennem deres aktiviteter. Som den nordisk-ejede grønne bank er vi en pioner i grøn finansiering, og vi ønsker at statuere et eksempel for andre finansinstitutioner, som stadig overvejer deres naturbaserede finansieringsstrategier,” siger Trond Moe, Administrerende Direktør i Nefco.
Nefco, som er et finansieringsinstitut ejet af de nordiske regeringer i fællesskab, lancerer på den baggrund sit første biodiversitetsprogram, Nefco Biodiversity Pilot Programme, som i løbet af de næste to år vil teste og udvikle forskellige indsatser for biodiversitet i samarbejde med virksomhederne.
Udviklingen af ny viden begynder i efteråret
Nefcos biodiversitetspilot lanceres og samarbejdspartnerne udvælges i efteråret 2022 og vil i første omgang være åbent for deltagelse for de mere end 600 nordiske virksomheder, som allerede har modtaget støtte til deres arbejde med opskalering og markedsekspansion.
Læs også: Ganske få danske virksomheder har strategi for biodiversitet
”Vores mål er at inspirere endnu flere virksomheder og projektejere til at tænke i naturbaserede løsninger og bidrage til udvikling og vidensdeling på området. De virksomheder, som deltager i programmet, får en erfaring i at bevare biodiversiteten, udvikle deres forretningsstrategier med fokus på biodiversitet, og iværksætte konkrete initiativer for at modvirke tabet af biodiversitet. Det er en spændende mulighed for virksomhederne, siger Katariina Vartiainen, Senior Manager for miljø og bæredygtighed hos Nefco.
At det nye tiltag er nødvendigt, kan ses i f.eks. ”State of Finance for Nature” udgivet i 2021 af FN’s Miljøorganisation. Af denne fremgår det, at investeringen i naturbaserede løsninger skal tredobles i perioden op til 2030, hvis verdenssamfundet skal kunne nå sine mål i forhold til klima, biodiversitet og landerosion. Ifølge rapporten er det samlede behov for investering i naturbaserede løsninger over fire billioner dollars.
Nefco vil i de kommende uger organisere Q&A-sessioner for interesserede virksomheder.
Læs mere her: www.nefco.int/biodiversity
Denne artikel er en del af temaet I fokus: biodiversitet
Samfund
Hårde tider for verdensmålene
FN-systemet presser nu på for at finde flere penge til indsatsen. De nordiske virksomheder mener selv, de halter bagud på handling.
Samfund

Rapport: Uinteresserede ministre er grund til manglende verdensmålsvurderinger i lovforslag
Næsten ingen lovforslag får påpeget negative konsekvenser for verdensmålene. Grunden findes hos uinteresserede politikere og embedsmænd.
Medarbejder

Jo yngre vi er, jo mere åbne er vi om vores løn
Mere end halvdelen af danskerne taler om deres løn med kollegerne. Særligt de yngre generationer på arbejdsmarkedet er åbne om deres løn. Det viser en ny befolkningsundersøgelse fra IDA.
Strategi & ledelse

Der er næsten 1.000 milliarder at hente i cirkulære løsninger
Et nordisk samarbejde over flere år resulterer i solid hjælp og anbefalinger til, hvordan virksomheder kan organisere den svære omstilling til cirkulær løsninger.
Strategi & ledelse

Globalt værktøj skal hjælpe virksomheder med at opgøre deres aftryk på biodiversiteten
Taskforce on Naturerelated Financial Disclosures (TNFD) har netop lanceret et nyt rapporteringsværktøj, som virksomheder kan bruge til at opgøre deres aftryk på og afhængighed af naturen. Finans Danmark og UN Global Compact Network Denmark har stået i spidsen for en Nordisk konsultationsgruppe, som har bidraget til at udbrede kendskabet til det nye værktøj.
Klima, miljø og energi

Nyt initiativ skal få børnefamilier i køkkenet og bekæmpe madspild
Et nyt samarbejde mellem Lidl og Too Good To Go skal engagere og give børnefamilier værktøjer til at reducere madspild. Det skal en influencer blandt andet være med til at indfri.