17.02.2023  |  Strategi & ledelse

Ny, klimakompenseret Lufthansa-rute er slet ikke grøn, mener kritiker

Med en ny billettype vil Lufthansa Group tilbyde sine kunder klimakompenserede rejser gennem offsetting. Klimaforkæmper kalder imidlertid initiativet for en lappeløsning.

Klimavenlig flyvning.

Sådan beskriver Lufthansa Group sit nylancerede koncept ’Green Fares’ – en række flyruter, hvor billetprisen skal inkludere klimakompensation ved at offsette 80 procent af rutens CO2-udledning gennem finansiering af ”højkvalitets, klimabeskyttende projekter”, mens de resterende 20 procent skal gå til finansiering af SAF.

Det skriver flykoncernen i en pressemeddelelse.

Læs også: Flykoncern tilbyder grøn flybillet

Konceptet blev sidste år afprøvet i ved afgange fra Danmark, Norge og Sverige, hvilket ifølge Lufthansa har vist sig at være en succes.

Derfor udbredes initiativet nu med flyvninger fra Lufthansa, Austrian Airlines, Brussels Airlines, Swiss, Edelweiss Air, Eurowings Discover samt Air Dolomiti i Europa samt til Marokko, Algeriet og Tunesien.

Men udmeldingen møder også kritik fra Anna Hughes administrerende direktør hos den britiske klimaaktivistorganisation Flight Free UK, der sætter spørgsmålstegn ved initiativets reelle klimaeffekt.

Læs også: Rejsende med Lufthansa kan nu købe CO2-aflad på farten

”Initiativer som disse luller passagerer ind i en falsk følelse af sikkerhed ved at få dem til at tro, at CO2-udledningen allerede er ’blevet håndteret’. Men i virkeligheden vil ingen af disse ting (offsetting og finansiering af SAF, red.) reducere den miljøpåvirkning, der sker ved flyvning. Det eneste, der vil gøre en forskel, er slet ikke at flyve,” siger hun til mediet EuroNews.

”Offsetting er endnu en lappeløsning, men i virkeligheden skubber man bare problemet væk,” tilføjer Anna Hughes.

EuroNews har henvendt sig til Lufthansa for at få en kommentar, men er i skrivende stund ikke vendt tilbage.

- HCL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere