Ny pulje: Realdania efterlyser løsninger, der kan fremme klimavenlig renovering

Realdania åbner nu for et tema-call målrettet virksomheder, som ligger inde med fremtidens løsninger på den grønne renovering.

Med puljen søger Realdania blandt andet efter nye, innovative bud på lavkarbon byggematerialer og nye metoder til mikrorenovering. Arkivfoto. .

22.07.2022

CSR.dk

Hvordan kan man renovere en bygning på en måde, så det sætter mindst muligt klimaaftryk?

Det efterlyser Realdania helt nye svar på – fra materialeproducenter, udviklere af digitale løsninger og ikke mindst virksomheder, som har idéer til nye finansieringsmodeller. 

I et tema-call med fokus på netop klimavenlig renovering kan virksomheder og udviklere nu søge op til 1 million kroner, som skal gå til støtte og rådgivning med henblik på at hjælpe deres innovative ideer og løsninger det sidste stykke ud over rampen, ud på markedet og i anvendelse i konkrete byggerier.

Læs også: 13 almene renoveringsprojekter får støtte til styrket fokus på det klimamæssige

Og det er der i den grad brug for, mener Realdania. Byggesektoren tegner sig globalt for cirka 40 procent af verdens CO2-udlednining. Heraf stammer omkring 28 procent fra energiforbruget i den eksisterende bygningsmasse. 

Derfor ligger der et stort potentiale i at renovere frem for at bygge nyt – og et endnu større potentiale, hvis også selve renoveringen udføres på en måde, så det udleder mindst mulig CO2.

”I mange år har vi renoveret for at mindske energiforbruget fra driften af bygningen. Men vi skal videre. I dag er der et langt større fokus på klimabelastningen fra hele bygningens livscyklus, og det giver behov for at finde nye løsninger, materialer og designs med lav klimapåvirkning i byggefasen. Derfor vil vi gerne være med til at sætte turbo på udviklingen af de innovative idéer og løsninger, som endnu ikke har ramt markedet”, siger projektchef Thomas Waras Brogren, der leder Realdanias indsats omkring bygningskultur og klima.  

Bygherreforeningen: Vi skal øge incitamenterne 
Realdania søger blandt andet efter nye, innovative bud på lavkarbon byggematerialer, nye metoder til mikrorenovering – hvor de svageste elementer af bygningsdelen nemt skal kunne repareres og udskiftes – samt CO2-designværktøjer til de tidlige beslutningsprocesser, der både påviser en bygnings klimabelastning og efterfølgende simulerer forskellige løsninger og materialevalgs klimapotentiale. 

Læs også: Undersøgelse: Private ønsker mere bæredygtigt byggeri

”I byggeriet har vi i høj grad fået fokus på at bygge mere bæredygtigt. Men vi savner gode løsninger til den del af bygningsmassen, som allerede er opført. Vi skal blive langt bedre til at udnytte og udvikle den eksisterende bygningsmasse”, siger Hanne Ullum, vicedirektør i Bygherreforeningen og medlem af det ekspertpanel, der vurderer ansøgningerne, som sendes ind til Realdanias tema-call.

- HCL

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

28.03.2025CSR.dk

Offentlige bygherrer vil bruge færre nye råstoffer

27.03.2025ANDERS ANDERSENS RENGØRING

Sponseret

OVERSHOOT DAY 2025

27.03.2025Lübech Living ApS

Sponseret

Vedvarende energi hos Lübech Livings leverandører er ikke en tilfældighed

27.03.2025Troldtekt A/S

Sponseret

Nyt showroom i Aarhus: Oplev karakterfulde Troldtekt akustikløsninger – og interiør fra otte andre brands

26.03.2025CSR.dk

Overraskelse: Mange virksomheders klimaindsats går godt

26.03.2025CSR.dk

Nemmere at klare opgaven med producentsansvar

25.03.2025CSR.dk

I Sønderjylland lever drømmen om grønne flyrejser

24.03.2025CSR.dk

Pantkop i Aarhus er en succes – nu udvides systemet

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Forår 2025 København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

25.03.2025

Tid

09:00

Sted

København

Dansk Industri
Kursus
Kommunikér troværdigt om bæredygtighed

Er du klar til at styrke din kommunikation om bæredygtighed? Undgå både greenwashing og greenhushing, og bliv skarp på, hvordan du kan kommunikere om virksomhedens grønne indsatser på en troværdig, effektiv og lovlig måde.

Dato

01.04.2025

Sted

Aarhus & København

Aalborg Kongres & Kultur Center
Konference
Work Life - et fælles sprog for trivsel og tryghed

Work Life er en årlig tilbagevendende konference med fokus på arbejdsmiljø. Temaet for 2025 er ‘Et fælles sprog for trivsel og tryghed” – og temaet er ikke valgt uden grund, for tallene taler deres tydelige sprog.

Dato

02.04.2025

Tid

08:30

Sted

Aalborg Kongres & Kultur Center, Europa Plads 4 9000 Aalborg

Bureau Veritas
Kursus
Risk Management

Uanset din virksomheds type eller størrelse, vil du møde interne eller eksterne risici, som skal vurderes og håndteres således, at de ikke får uforudsete konsekvenser for din virksomhed - og derfor er risk management en forankret del af ISO-standarderne.

Dato

02.04.2025

Tid

08:30

Sted

Fredericia

UN Global Compact Network Denmark
Webinar
Nordic Nature Starter Pack: Deep dive on water stewardship

Webinar 4: In this webinar we will zoom in on water stewardship and how companies can build water resilience and strengthen water management to reduce water impacts in their own operations and the value chain.

Dato

02.04.2025

Tid

09:00

Sted

Online via Zoom

Dakofa
Konference
Hvor langt er vi med affaldssorteringen - og hvad venter forude?

Deltag i årets sorteringskonference! Her får du den nyeste status på danskernes affaldssortering, genanvendelsesniveauet i kommunerne og seneste nyt om det udvidede producentansvar for emballage, der træder i kraft i 2025.

Dato

02.04.2025

Tid

09:30

Sted

Centralværkstedet Aarhus