17.01.2017  |  Klima, miljø og energi

Ny standard hjælper innovative grønne teknologier på vej

Indhold fra partner Hvad er dette?

ISO har netop offentliggjort en ny standard, som skal hjælpe virksomheder, der udvikler innovative miljøteknologier, til at nå ud til nye markeder.

Den nye standard ISO 14034:2016, Miljøledelse – Verifikation af miljøteknologi (ETV), danner grundlag for uafhængig verifikation af nye miljøteknologiers præstation. Verifikationen hjælper producenterne til at bevise, at produktet lever op til den erklærede præstation, og teknologiindkøbere vil blive hjulpet til at identificere nyskabelser, der passer til deres behov.

En verifikation af præstationen er meget afgørende i forhold til at opnå markedsaccept af grønne teknologiske nyskabelser. Med et bevis for præstationens pålidelighed kan man forvente lettere markedsadgang for nyskabelserne og/eller en større markedsandel, og risikoen for teknologiindkøbere nedsættes.

I Danmark bliver ETV’er udstedt af ETA-Danmark A/S på basis af et Europæisk pilotprogram – EU ETV – og ETA-Danmark A/S er akkrediteret af DANAK til at udstede ETV’er. Akkrediteringen betyder, at ETV’erne udstedes på baggrund af en dokumenteret, upartisk og kompetent proces. EU’s ETV program har et procesforløb som minder meget om den proces, der er beskrevet i ISO 14034.

- Med implementeringen af ISO 14034 er verifikation af miljøteknologi rykket et stort og væsentligt skridt nærmere en global anerkendelse. At der findes en ISO standard for verifikationerne kan bidrage til ikke blot at skabe en større bevidsthed omkring værdien og mulighederne ved verifikationerne, men også at sikre at verifikationerne har den troværdighed og faglige dybde, der gør at verifikationerne bliver attraktive for både teknologileverandørerne og køberne af teknologierne. På den måde kan standarden bidrage til at skabe øget vækst for innovative miljøteknologier, siger Thomas Bruun, Administrerende Direktør i ETA-Danmark A/S.

Thomas Bruun tilføjer, at ETA-Danmark har støttet og på dansk plan været direkte involveret i udarbejdelsen af ISO 14034, og fortsat støtter det videre arbejde med at sikre udbredelsen og anvendelsen af standarden.

ISO har talt med Benoit Desforges, formand for arbejdsgruppen, der er ansvarlig for udarbejdelsen af ISO 14034, for at finde ud af, hvorfor det er nødvendigt at verificere grønne teknologier, og på hvilke måder den nye standard vil påvirke virksomhederne og gavne bæredygtigheden. Læs artiklen her.

Mere fra Dansk Standard

Dansk Standard

https://www.ds.dk/da

  • ds@ds.dk
  • 39 96 61 01
  • Göteborg Plads 1, 2150 Nordhavn

Dansk Standard udvikler og udgiver standarder, udbyder kurser og tilbyder rådgivning. Målet med vores ydelser er at styrke erhvervslivets og samfundets konkurrenceevne og bæredygtighed. Dansk Standard er Danmarks standardiseringsorganisation. Vi giver vores kunder mulighed for at deltage i udviklingen af europæiske og internationale standarder og dermed f…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere