12.03.2015  |  Klima, miljø og energi

Ny uddannelse i madspild

En ny uddannelse sætter madspild på dagsordenen og uddanner fagfolk og interesserede i at undgå madspild i gastronomi og storkøkkener.

Hotel og Restaurantskolen i København sætter fokus på madspild i gastronomi og storkøkkener, og vil med uddannelsen ’food coordinator’ sætte det på dagsordenen.

Dermed samler de tråden op fra den store samfundsdebat, der har været om madspild de senere år, og skolen vil fokuserer på hele værdikæden op til, under og efter tilberedning. Det første hold starter allerede i april 2015.

Selina Juul, forkvinde i frivilligorganisationen Stop Spild Af Mad, er positiv overfor tiltaget, og ser det som i god tråd med tidsånden:

”Jeg hilser Hotel- og Restaurantskolens nye Food Coordinator uddannelse velkommen, da det netop er vigtigt at sætte fokus på forebyggelse af madspild på et tidlig stadie og hos mennesker, der fremadrettet vil arbejde med gastronomi og storkøkkener”, siger hun.

Læs også: Northside opruster på økologifronten

Mange aspekter i fokus
Uddannelsen sætter fokus på alle de aspekter, som madspild berører; fra samfund, til økonomi, landbrug og transport foruden selvfølgelig madlavning og konservering.

Uddannelsen henter meget support uden for skolens rammer, og her peger flere på vigtigheden af et opbrud med konventionel gastronomi.

”Food Coordinator-uddannelsen er relevant, fordi den sætter spot på de tankegange og vaner, som vi gerne vil udfordre og få folk til at forholde sig til - ikke kun forbrugere og spisende gæster, men også branchens fagfolk”, siger Irina Bothmann, køkkenleder i spisehuset Rub & Stub.

Læs også: Danmarks første sociale supermarked

Samme toner høres fra Marie Fønss, project officer for Daka Refood, en Kolding-baseret virksomhed, der samler og genanvender organiske biprodukter.

”Det kan være givende at slippe de eksisterende tankemønstre og se på problemet fra en helt ny vinkel, og det tror vi den nye Food Coordinator-uddannelse kan hjælpe med, gennem konkrete værktøjer og ved at se på værdikæden mere samlet, så øvelsen ikke bliver ’bare at skubbe problemet videre til den næste'", siger hun.

Uddannelsen vil bestå af en række kurser og vil koste cirka 3.000 kr. for folk i restaurationsbranchen, og 8.150 kr. for folk uden for branchen.

-JPN

Mere fra Sarah

Sarah Stendorff Meier

Redaktionsassistent

Uddannelse: Bachelor i journalistik og kommunikation ved Roskilde Universitet 2012-2015. Kandidatstuderende i journalistik og kommunikation ved Roskilde Universitet. Fokusområder: socialstof, arbejdsmiljø, installationsbranchen og festivaler. 

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere