23.11.2016  |  Supply chain

To nye apps sikrer bæredygtighed i tekstilbranchen

De to nye apps ’Not My Style’ og ‘My EP&L’ er på hver sin måde med til at sikre bæredygtighed i mode- og tekstilbranchen.

Gennemsigtighed inden for tøjproduktion er det gennemgående tema for to nye apps, som er blevet og snart bliver tilgængelige i App Store.

Den ene app, Not My Style, henvender sig til forbrugerne ved at give oplysninger om specifikke modebrands forsyningskæder. Appens formål er at skabe en forbrugerbevægelse, som presser brandsene til at være mere transparente. Det ultimative formål er at forbedre forholdene for de mænd og kvinder, der syer vores tøj, skriver appen på sin hjemmeside.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: Flere globale brands giver indsigt i leverandørkæder

Appen gør brug af rangeringer, som giver forbrugeren vished om butikkerne og deres forsyningskæder. Indtil videre er 80 high street-butikker i Storbritannien blevet bedømt.

”Vi har vurderet hvert brands hjemmeside ud fra 22 nøglefaktorer, som afspejler, hvor meget information de offentliggør om de arbejdsforhold, de udsætter deres medarbejdere for. Vi har fokuseret meget på, om de bringer info om de fabrikker, de får til at lave deres tøj (…)”, står der på hjemmesiden.

Hvert brand har efterfølgende fået rangeringen ’shop’, ’think’ eller ’stop’. Appen er endnu ikke tilgængelig i App Store.

Bæredygtighed blandt studerende
Den anden app, My EP&L, er skabt i samarbejde mellem Parsons School of Design i New York og det franske holdingselskab Kering Group.

Appen har til formål at implementere bæredygtighed blandt de studerende på designskolen, skriver fashionforum.dk. De studerende får således indsigt i, hvor meget de aktiviteter, der er forbundet med tøjproduktion, påvirker de naturlige ressourcer og økosystemer – det, man normalt får lavet gennem en såkaldt Environmetal Profit and Loss Report.

Læs også: Tekstilbranchen vil mindske miljøaftryk

Appen er en forenklet udgave af rapporten og kan ikke erstatte den. Dog er den god at have ved hånden, når man skal vide, hvor meget ens ressourcevalg påvirker miljøet. Til denne udregning skal man indtaste info om tøjtype, materialevalg, hvor materialet kommer fra, og hvor produktionen skal foregå. Appen er gratis og tilgængelig på App Store.

Kering Group lancerer ligeledes et nyt fag på designskolen, hvor de studerende kan blive undervist i metoderne bag en EP&L-rapport.

- KLZ

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere