10.09.2019  |  Samfund

Nye flygtninge kommer hurtigere i job

Indhold fra partner Hvad er dette?

Antallet af flygtninge, som har et job et år efter at de er kommet til landet, er mangedoblet på fire år, viser en analyse. Kvinder halter dog fortsat efter mændene.

Det tager kortere og kortere tid for flygtninge at blive integreret på det danske arbejdmarked. For de mandlige flygtninge, som blev tildelt asyl i 2015, var blot tre procent i ustøttet beskæftigelse et år senere. For dem, der ankom i januar 2018 gjaldt det 23 procent. Det viser en analyse fra DA Analyse.

Analysen viser også, at andelen af flygtninge, som kommer i beskæftigelse stiger jævnt, og i maj 2019, var mere end hver anden mandlig asylmodtager fra årgang 2015 og 2016 i ustøttet beskæftigelse. For kvindelige asylmodtagere er der ligeledes en positiv udvikling, men de har fortsat ikke samme grad af beskæftigelse som mændene.

Tags: Cabi

Mere fra Cabi

Cabi

http://www.cabiweb.dk/

Cabi er et nonprofit videnshus med bevilling fra Beskæftigelsesministeriet. Vi arbejder for et socialt ansvarligt arbejdsmarked, hvor mennesker og virksomheder lykkes. Det gør vi ved at stille brugbar viden og operationelle værktøjer til rådighed for virksomheder og kommuner, der ønsker at fremme: Udsatte menneskers muligheder for job og uddannelse…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere