13.09.2017  |  Klima, miljø og energi

Nye muligheder for nordjyske virksomheder

Indhold fra partner Hvad er dette?

Millioninvestering skal sikre, at en grøn udvikling i industrien giver god bundlinje

Med en investering på over 20 mio. kr. skal der øget fokus på at reducere energi- og ressourceforbruget hos nordjyske virksomheder. Vækstforum Nordjylland og Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling NordDanmark (NBE) forventer at det vil skabe øget konkurrencekraft og nye arbejdspladser. Netværket, der skal varetage indsatsen, har allerede haft stor succes med at skabe grøn omstilling sammen med en række virksomheder i regionen.

Det er meget positivt, at Vækstforum har valgt at understøtte det tætte samarbejde, der allerede foregår på tværs af kommunerne i Nordjylland, så vi i tæt partnerskab med virksomhederne i regionen kan komme på forkant med den cirkulære dagsorden” – Arne Boelt, Borgmester i Hjørring Kommune og næstformand i NBE.

Projektet, der går under titlen ”Bæredygtig Vækst Gennem Energi- og Ressourceeffektive SMV’ere”, løber over tre år. I den periode vil 100 virksomheder sammen med NBE jagte besparingspotentialet, der gavner miljøet. I samarbejde med den enkelte virksomhed gennemgår et hold erfarne fagpersoner virksomhedens energi- og ressourceforbrug samt affaldsgenerering. Derudover vil 65 af disse virksomheder deltage i et innovationsforløb, der byder på individuel sparring i forhold til nye grønne forretningsmodeller, hvor der er fokus på styrkede konkurrencefordele via bæredygtige projekter.

Det er en unik chance for nordjyske virksomheder, for at få nye input til at drive forretningen med fokus på de særlige konkurrencefordele dette giver” – Jens Højer, ejer af Højer Møbler og formand i NBE.

Deltagende virksomheder kan dels forvente besparelser på bundlinjen og dels kvalificeret input til en realistisk og nytænkende grøn forretningsmodel. Danske produktionsvirksomheder kan årligt spare op til 21 mia. kr. gennem øget ressourceeffektivitet, svarende til 6,6 pct. af industriens samlede materialeforbrug, (jf. Syddansk Universitet (2015)).

Vi ser frem til sammen med den enkelte virksomhed at spotte muligheder og metoder for reduceret forbrug af energi- og ressourcer. En reduktion i forbruget vil både have en positiv effekt på miljøet og på bundlinjen” udtaler Anne Mette Dalum, der er projektleder for projektet.  

Interesserede virksomheder opfordres til at kontakte projektleder, Anne Mette Dalum, på 25202420 eller anne.mette.dalum@aalborg.dk, hvis de vil høre nærmere om gevinsterne ved at deltage.

Mere fra Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling i NordDanmark

Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling i NordDanmark

www.nben.dk

Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling NordDanmark (NBE) har til formål at fremme og sikre arbejdet med bæredygtighed i erhvervslivet. Gennem en kombination af miljøforbedringer og erhvervsudvikling har virksomheder i Nordjylland mulighed for at for styrke deres konkurrenceevne. Virksomhederne får bl.a. gennemført en screening af deres virksomheds produktion og produkter samt mulighed…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere