07.09.2012  |  Strategi & ledelse

Nykredit-projekt hjælper udlændinge i job

Gennem et mentorprogram tilbyder Nykredit veluddannede udlændinge et netværk, der for 50 procent af deltagerne har ført til job. Samtidig styrker projektet de ansatte i Nykredits kompetencer.


På trods af høje kvalifikationer og international erfaring har veluddannede udlændinge svært ved at trænge ind på det danske arbejdsmarked. En stor barriere er manglende netværk.

 

Derfor har Nykredit og Sprogcenter Hellerup samarbejdet om at forbinde sprogcentrets veluddannede kursister med de Nykredit-ansattes professionelle netværk. På den måde kan de to organisationer bidrage til at få udlændingene i arbejde. Lederen hos Sprogcenter Hellerup forklarer, hvordan sproget ikke er nok til en plads på det danske arbejdsmarked. 

 

"Udlændingene kommer hos os for at modtage danskundervisning, men flere af dem er frustrerede over, at de ikke har det fornødne kendskab til det danske arbejdsmarked og det professionelle netværk, der kan hjælpe dem i jobs, der matcher deres kompetencer", fortæller han til Lokalavisen.dk.


Som en direkte konsekvens af mentorprogrammet har 50 procent af kursisterne fået et arbejde.

 

Medarbejdere lærer mentoring og coaching
Nykredits samarbejde kommer ikke kun udlændingene til gode – mentorordningen fungerer samtidig som efteruddannelse af Nykredtis medarbejdere.
 

"Mentorordningen er populær, og vi kan se, at vores medarbejderes interkulturelle kompetencer styrkes, samtidig med at det giver dem mulighed for at få erfaring med coaching og mentoring", siger vicedirektør Birgitte Bruun, der er ansvarlig for koncernens CSR.

 

Udover en jobaktivering på 50 procent er yderligere 20 procent af kursisterne begyndt på en uddannelse som resultat af mentorordningen.

 

Læs mere om Shared Value

 

 

 

Mere fra Assistent@horisontgruppen.dk

Assistent@horisontgruppen.dk

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere