08.07.2022  |  Klima, miljø og energi

Nyt anlæg skal levere varme til 2000 nye fjernvarmekunder

Indhold fra partner Hvad er dette?

Verdo skal levere nyt fjernvarmeanlæg til Skive

Omkring 2.000 familier i Skive-området kan se frem til at blive koblet på fjernvarmenettet, når Skive Fjernevarme udvider sit forsyningsområde med det nye anlæg i 2024.

Verdo står bag udviklingen af selve anlægget og er dermed også garant for, at det bliver et anlæg, der er helt i top, når det handler om klima og miljø, fleksibilitet, funktionalitet og ikke mindst forsyningssikkerhed.

"Vi ved, at biomasse er en vigtig brik for forsyningssikkerheden i den grønne omstilling. Her har vi fået mulighed for at levere et energianlæg, der ikke alene tager udgangspunkt i de højeste miljøstandarder, men som også funktionsmæssigt bygger på vores mange års erfaring og ekspertise. Det er jeg utrolig glad for, og det gør, at vi kan levere et topmoderne anlæg med høj en effektivitet”, siger salgschef hos Verdo, John Martin Myrup.

Der er tale om et 10 MW flisfyret anlæg baseret på hedtvand, og med Verdo's styringsteknik vil mange af funktionerne på Skive Fjernvarmecentral blive automatiseret. Det gør det for eksempel nemt at håndtere mange forskellige typer brændsel, uden at der skal personale ind over.

Efter planen skal biomassen primært komme fra nærområdet i form af danskproduceret skovflis og med mulighed for at udnytte have- og parkaffald og anden lokalt produceret, træbaseret biomasse.

Byport til byen
Det er det NCC-ejede entreprenørselskab, Jakobsen & Blindkilde, der sammen med ingeniørfirmaet Moe og Gottlieb Paludan Architects skal stå for byggeriet.

Fjernvarmecentralen opføres i den vestlige del af Skive ved Holstebrovej med en ambition om, at bygningen skal fremstå som en byport, der gennem sit produktionsanlæg og arkitektur udtrykker en stærk grøn profil.

Bygningens udformning skal skabe sammenhæng mellem centralen og den omkringliggende natur med et organisk, arkitektonisk udtryk. Et græstag skal bl.a. bidrage til det naturlige udseende.

Byggeriet starter i juni, og det samlede projekt forventes afleveret i foråret 2024.

Tags: Verdo, Fjernvarme

Mere fra Verdo

Verdo

https://www.verdo.com

Verdo er en energikoncern, der driver og udvikler bæredygtig kritisk infrastruktur til gavn for kunder og fremtidens samfund. Verdo har hovedsæde i Randers og forsyner døgnet rundt, året rundt mere end 100.000 forbrugskunder med el, vand og/eller varme. Visionen er, med afsæt i lokalsamfundet, at komme et grønt skridt foran – sammen.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere