Fjernvarme

Klima, miljø og energi

Fjernvarme tager over fra naturgas i Arla-osteproduktion

Når Arlas store ostemejeri ved Taulov kobles på fjernvarme i år, vil mejeriet kunne halvere sit forbrug af naturgas og skære sine CO2-udledninger med 37 procent

Klima, miljø og energi

I Esbjerg vil man lagre energi i afløbsrens

En af koderne, vi stadig forsøger at knække, i den grønne omstilling er lagring af vedvarende energi. I Esbjerg satser man nu stort på en mulig løsning: Et kar af flydende hydroxidsalt - også kendt som afløbsrens.

Klima, miljø og energi

Varme i spildevand bliver til bæredygtig fjernvarme

Sektorkobling er et af de nye buzzwords i den grønne omstilling. Og det er netop, hvad der foregår, når 3.500 borgere i Roskilde får dækket deres fjernvarmebehov fra energi i spildevandet. Det sker via en varmepumpe, som Fors A/S har installeret i spildevandet ved udløbet fra Bjergmarken Renseanlæg. Også i Hadsund er et varmepumpeanlæg på vej. Her vil varmen fra spildevandet kunne dække 15-20% af fjernvarmeforbruget.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Aarhus får EU’s største geotermiske varmeanlæg

Grøn varme fra jordens indre til varmeforbrugerne i Aarhus og omegn er et stort og grønt gennembrud for fjernvarmen i Danmark, lyder det fra Dansk Fjernvarme.

0 kommentarer

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere