Fjernvarme tager over fra naturgas i Arla-osteproduktion
Når Arlas store ostemejeri ved Taulov kobles på fjernvarme i år, vil mejeriet kunne halvere sit forbrug af naturgas og skære sine CO2-udledninger med 37 procent
Naturgas skal være yt, og fjernvarme in. Det viser Arla med en ny stor aftale, hvor mejeriets store ostemejeri i Taulov i løbet af 2023 bliver koblet på det lokale fjernvarmenetværk.
Udover at spare penge og nedbringe afhængigheden af naturgas ventes det allerede i 2023, hvor mere end halvdelen af naturgassen erstattes af fjernvarme, at fjerne hele 37 procent af CO2-udledningen fra mejeriet.
”Vi opvarmer omtrent 600 millioner kg mælk om året, som vi laver til nogle af Danmarks mest kendte osteprodukter. Det kræver meget energi, og vi har et mål om at reducere vores CO2 udledning med 63 procent i 2030, hvorfor investeringen i tilslutningen til fjernvarme på Taulov Mejeri er den rigtige langsigtede beslutning. Det er en effektiv måde at reducere vores CO2-udledning med én enkelt manøvre”, siger Klaus Jeppesen, der er direktør hos Taulov Mejeri, ifølge Fredericia Dagblad.
Det sker i samarbejde med TVIS, Trekantområdets Varmetransmissionsselskab I/S, der investerer 10 millioner kroner i projektet, mens Arla investerer 20 millioner kroner.
Læs også: Forbrugere overdriver bæredygtige valg: ”Praktik står i vejen for gode intentioner”
Tvis investerer konkret i en vekslerstation ved siden af Arla-mejeriet og i tilkobling på de fire trekantskommuner – Fredericia, Kolding, Middelfart og Vejle – i alt 123 km lange fælles varmesystem.
“Der er et stort potentiale i at bruge fjernvarme til procesvarme, og vi har varme tilgængeligt og kan understøtte produktionsvirksomheder. Det er ressourceeffektivt, grøn omstilling og giver økonomiske fordele – både for nye samarbejdspartnere og de eksisterende forbrugere,” lyder det fra Jørgen Nielsen, direktør for Tvis, ifølge Børsen.
- KCP