22.09.2015 | Klima, miljø og energi
Heldækkende solcelletag er klar til offentlige bygninger
Et nyt solpanelssystem, der kan dække hele tagkonstruktionen, er klar til offentlige bygninger med højt energiforbrug.
Solcelleanlægget, der fylder hele tagkonstruktionen, er allerede opført ved hjælp af støttekroner fra Energistyrelsen. På billedet ses konstruktionen på Uldum Højskole. Foto: iRoof Solar.
Et nyt soltag fra producenten iRoof Solar er netop blevet klargjort som et montagesystem, der dækker hele tagfladen. For med støttemidler fra Energistyrelsen har virksomheden iRoof Solar udviklet det nye PV-modul-system, der særligt egner sig til offentligt byggeri og allerede er opført på Uldum Højskole nær Horsens.
Læs også: Danske vindmøller leverer billigst strøm
Taget sikrer en ensartet facade, der kan tilpasses efter det enkelte byggeri. Samtidig sikrer panelets konstruktion, at der er luft fra alle sider, så luften kan strømme under selve panelet.
Konstruktionen passer til et byggeri med et særligt højt energiforbrug året rundt også om sommeren med flest solskinstimer. Derfor mener producenten, at det er fordelagtigt at anlægge solpanelet på offentlige bygninger, museer og virksomheder.
Læs også: Verdens første CO2-neutrale lufthavn ligger i Indien
Installationen har en forventet levealder på over 30 år, og i det tidsrum er det muligt at reducere sin el-regning betydeligt og samtidig spare miljøet for en stor mængde CO2.
-JPN
Supply chain

Kunstig intelligens sikrer tech-startup millioninvestering
En kunstig intelligens, der kan minimere ressourcespild ved at sortere og analysere affald, resulterer i en millioninvestering i virksomheden Aris Robotics.
Klima, miljø og energi

Aktører mangler rammer for investering i biodiversitet
15 erhvervsorganisationer efterspørger regler og definitioner for, hvordan man kan investere hensigtsmæssigt i projekter med fyldestgørende krav for biodiversitet.
Klima, miljø og energi

En halv milliard kroner til ny havnaturfond skal understøtte naturgenopretning på havet
Med en ny havnaturfond vil et bredt politisk flertal skabe viden om miljø og natureffekterne af udbygningen af vindenergi på havet og til naturgenopretning i havet. "Den nye havnaturfond er et vigtigt skridt i retning af at skabe en bedre balance i vores havmiljø,” mener miljøministeren.
Klima, miljø og energi

Rapport: Massiv eksport af brint kræver politiske handling nu
Grøn brint kan blive Danmarks næste vindeventyr – CIP Fondens nye rapport viser hvordan.
Klima, miljø og energi

SAS sælger billetter til deres første elektriske flyvetur
Det danske flyselskab sælger snart billetter til deres første flyvning med elektrisk fly i 2028.
Klima, miljø og energi

IEA: Investering i solenergi overstiger nu olie
Ifølge det Internationale Energiagentur (IEA) forventer man for første gang nogensinde, at de globale investeringer i solenergi vil overgå olie.