22.09.2015  |  Klima, miljø og energi

Heldækkende solcelletag er klar til offentlige bygninger

Et nyt solpanelssystem, der kan dække hele tagkonstruktionen, er klar til offentlige bygninger med højt energiforbrug.

Et nyt soltag fra producenten iRoof Solar er netop blevet klargjort som et montagesystem, der dækker hele tagfladen. For med støttemidler fra Energistyrelsen har virksomheden iRoof Solar udviklet det nye PV-modul-system, der særligt egner sig til offentligt byggeri og allerede er opført på Uldum Højskole nær Horsens. 

Læs også: Danske vindmøller leverer billigst strøm

Taget sikrer en ensartet facade, der kan tilpasses efter det enkelte byggeri. Samtidig sikrer panelets konstruktion, at der er luft fra alle sider, så luften kan strømme under selve panelet.

Konstruktionen passer til et byggeri med et særligt højt energiforbrug året rundt – også om sommeren med flest solskinstimer. Derfor mener producenten, at det er fordelagtigt at anlægge solpanelet på offentlige bygninger, museer og virksomheder.

Læs også: Verdens første CO2-neutrale lufthavn ligger i Indien

Installationen har en forventet levealder på over 30 år, og i det tidsrum er det muligt at reducere sin el-regning betydeligt og samtidig spare miljøet for en stor mængde CO2.

-JPN 

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere