15.08.2019  |  Samfund

Kommuner vil hjælpe virksomheder med grøn omstilling

Kommunerne i Region Hovedstaden sætter ind på den grønne omstilling med nyt projekt kaldet Bæredygtig Bundlinje 2.0. Det handler om at vejlede virksomheder om bæredygtig vækst.

Bæredygtig Bundlinje 2.0 er et nyt projekt i Region Hovedstaden, der i de næste tre år skal hjælpe 80 virksomheder med at arbejde med konkrete miljøtiltag. Virksomhederne kan f.eks. optimere deres affaldssortering, mindske madspild, skifte konventionelle biler ud med el-og hybridbiler og blive skarpere på miljøledelse, skriver bygtek.dk.

Læs også: Hovedstadskommuner er bedst til at få flygtninge i job

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Med i projektets er Ballerup Kommune, Egedal Kommune, Dansk Byggeri, EnergiTjenesten Øst, Gentofte Kommune, groconsult, HORESTA, Hotel- og Restaurantskolen, Københavns Kommune, Miljø- og Energicentret i Høje-Taastrup, Rudersdal Kommune og Wonderful Copenhagen.

”Som kommune spiller vi en central rolle i at tiltrække virksomheder og styrke væksten i kommunen. Den grønne omstilling kan gøre virksomhederne mere konkurrencedygtige og skabe grøn vækst”, siger Lis Ravn, der er afdelingschef for Natur, Park og Miljø i Rudersdal, til bygtek.dk.

Projektet drives af Gate 21, som er en projekt- og partnerorganisation for kommunerne i Greater Copenhagen. Og er foruden kommunerne støttet af Den Europæiske Fond for Regionaludvikling med 13 millioner kroner.

Grønne besøg
Rudersdal kommune har allerede et initiativ, der hedder ’grønne besøg’. Her kan kommunes virksomheder få hjælp til den grønne omstilling.

”Jeg synes, det er helt naturligt, at vi som myndighed går ind og er med til at hjælpe den grønne udvikling godt på vej, som vi netop gør ved grønne besøg”, siger Court Møller, formand for Miljø- og Teknikudvalget, og fortsætter:

”Virksomhederne har en stor del af det samlede energiforbrug og den totale CO2-udledning. Derfor er det et fælles ansvar og afgørende, at også virksomhederne gør en indsats for at mindske deres energiforbrug”.

Læs også: 20 danske kommuner skal danne fortrop i klimakampen

En af de virksomheder, der har benyttet sig af grønne besøg, er Deichmann. Plantevirksomheden har blandt andet fået skiftet til LED-belysning, fået opsat varmegardiner i drivhusene samt skiftet farlige kemikalier ud med biologiske sæber.

- SDN

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere