07.02.2017  |  Klima, miljø og energi

Nyt projekt skal styrke dansk cleantech-eksport

Danske virksomheder og organisationer er gået sammen i projektet Clean Solutions for at styrke og udvikle eksporten af danske cleantech-løsninger.

Projektet Clean Solutions vil styrke eksporten af danske løsninger inden for cleantech-området.

De danske virksomheder og organisationer, som står bag projektet, har skabt en platform for projektmuligheder inden for vand, energieffektivisering, fjernvarme og affald. Idéen er, at et projektevalueringsudvalg, bestående af erfarne virksomhedsrepræsentanter, skal være med til at danne de bedste partnerskaber og bagefter støtte med udviklingen af projekterne.

Projektpartnere i Clean Solutions

Aarhus Kommune, Amager Ressourcecenter, Dansk Industri, Syddansk Universitet, Dansk Energi, Dansk Fjernvarme, Danva, DBDH, Dansk Affaldsforening, HOFOR, Danish Water Technology Group (Danish Export Association), Udenrigsministeriet og State of Green.

Projektet er blevet sat i værk med et ønske om i højere grad at implementere samlede og skræddersyede løsninger til udenlandske kunder. Danmark er i forvejen førende eksportør inden for cleantech, men eksporten er primært baseret på komponenter, selvom det oftest bedst kan betale sig for kunderne at investere i en samlet systemløsning.

”Udlandet efterspørger ofte de produkter og teknologier, vi har i Danmark. For udenlandske kunder er det dog langt mere fordelagtigt at modtage en samlet løsning frem for at købe enkeltkomponenter fra flere forskellige underleverandører”, siger adm. direktør Mads Lebech fra Industriens Fond, som er en del af projektet. Han fortsætter:

”Projektet Clean Solutions skal derfor demonstrere hvordan man i fællesskab med kunden, ud fra en partnerskabstankegang, får skabt en skræddersyet løsning, der er nem at implementere hos kunden”.

Læs også: Dansk selskab knækker koden til lagring af klimavenlig strøm

Konkret består organisationen bag Clean Solutions i dag af 14 projektdeltagere, der i løbet af det næste halvandet år skal arbejde sammen med udenlandske kunder med forskellige udfordringer, de ønsker at få løst med dansk teknologi.

En af projektpartnerne er Dansk Affaldsforening, der blandt andet ser projektet som en innovativ motor:

”Vi ser et offentligt-privat samarbejdsprojekt om Clean Solutions som afgørende for, at Danmark for alvor kan få gang i systemeksport på forsyningsområdet. Som kommuner og affaldsselskaber skal vi ikke selv ud og sælge og bygge, men vi kan være katalysator for danske virksomheders løsninger. Derudover er den velfungerende danske forsyningssektor et flot udstillingsvindue for, hvad danske virksomheder kan”, siger Jacob Hartvig Simonsen, direktør i Dansk Affaldsforening. Han tilføjer:

”Vi ønsker det bedst mulige grundlag for at kunne hjælpe de gode, danske virksomheder med hurtigere at få skabt grobund for systemeksport af danske løsninger. Det vil være til gavn for Danmark”.

Læs også: Ny rapport peger på biogas til tung transport

Clean Solutions er støttet af Industriens Fond og udviklet i samarbejde med Clean. Projektet løber frem til 2018. Læs mere om projektet her

-CHM

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere