31.10.2018  |  Klima, miljø og energi

Nyt værktøj skal hjælpe virksomheder med bæredygtig business

Rambøll lancerer et nyt digitalt selvevalueringsværktøj, der viser, hvordan virksomheders aktiviteter influerer på FN’s Verdensmål for bæredygtig udvikling.

Bæredygtighed lægger flere og flere topledere på sinde, og derfor stiller flere også spørgsmål som: Hvordan påvirker min virksomhed FN’s Verdensmål, og hvad er de fremtidige forretningsmuligheder?

Til at besvare spørgsmålene har Rambøll Manaement Consulting udviklet et selvevalueringsværktøj til beslutningstagere, der har interesse i den bæredygtige agenda eller medarbejdere, der arbejder med bæredygtighed, CSR, cirkulær økonomi eller lignende. Det skal hjælpe til at skabe et overblik over, hvordan deres forretning influerer målene, både direkte og indirekte.

Læs også: Vil du udvikle din virksomhed med verdensmål?

Det skriver Globalnyt.

"Vi opfordrer virksomheder til at handle på baggrund af solid indsigt. Derfor kan verdensmålsværktøjet være et oplagt første skridt til at skabe en fælles refleksion over, hvordan en virksomhed på nuværende tidspunkt influerer verdensmålene – og mere vigtigt – på hvilke områder der er størst potentiale i at udvikle sig", siger Executive Director i Rambøll Management Consulting Hans Lindeman til Globalnyt.  

Gøre muligheder ved verdensmålene tydelige
Hans Lindeman håber, at de mange muligheder, som verdensmålene giver, vil blive tydelige i takt med at nøglemedarbejdere får mere og mere praktisk erfaring med målene og deres implikationer:

"Som konsulenter fokuserer vi på at hjælpe virksomheder med at nå målene set fra et forretningsmæssigt synspunkt. Det kunne eksempelvis inkludere at udforske nye forretningsmodeller, kortlægge muligheder i en virksomheds teknologi-pipeline, få adgang til ny kapital, gentænke ens supply chain eller skabe mere robusthed ifht kommende lovændringer. Bare for at nævne et lille udvalg af de områder, der ligger lige for, når man begynder at engagerer sig i Verdensmålene", siger han til Globalnyt.

Det nye værktøj – på engelsk SDG Impact Assessment Tool -  bygger på et spørgeskema, som bidrager til at brugeren kan overveje og evaluere forretningsmæssige og samfundsmæssige påvirkninger relateret til FN’s Verdensmål. På baggrund af spørgeskemaet vil værktøjet sammenfatte en skræddersyet rapport, der kortlægger, hvordan virksomheden direkte støtter op om målene, og på hvilke områder virksomhederne kan gøre mere.

Læs også: Karavane skal rette op på politikernes verdensmål-svigt

Værktøjet kan bruges af alle brancher, der sælger fysiske produkter. Der har dog i første fase været særligt fokus på at udvikle værktøjet til pharmavirksomheder og virksomheder, der producerer byggematerialer.

- JMA

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere