10.01.2022  |  Strategi & ledelse

Nyt videnscenter skal sætte skub i byggebranchens CO2-reduktion

Gennem et nyt videnscenter skal byggebranchen hjælpes med at blive klar til kommende krav til byggeriets CO2-aftryk, der indføres i bygningsreglementet fra 2023.

Byggebranchen er stadig på listen over de mest CO2-tunge sektorer i samfundet, og derfor er der rig mulighed for at sætte branchen under loop, når det kommer til en reduktion af udledningen.

Den ambition skal et nyt videnscenter være med til at indfri. Gennem en politisk aftale er der derfor de næste to år afsat 11,4 millioner kroner til et Videnscenter om bygningers klimapåvirkninger.

Videnscenteret skal styrke byggebranchens viden om og kompetencer i at gennemføre vurdering af et byggeris klimaaftryk. Opgaven med at etablere og drive videnscenteret blev udbudt i efteråret 2021.

Læs også: Grønne byggematerialer findes, men ingen køber dem

Og vinderen af udbuddet blev VCBK Group 2022, der består af Teknologisk Institut, Primetime P/S, BUILD (Aalborg Universitet), Green Building Council og We Build Denmark. 

Ifølge indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad (S) vil videnscenteret være i trygge hænder, når det igangsættes af udbudsvinderen.

”Etableringen af Videnscenteret er et vigtigt led i modningen af byggeriets virksomheder til de kommende klimakrav, hvor Videnscenteret skal bistå byggebranchen i at opbygge de nødvendige færdigheder. VCBK Group besidder en kombination af stærk faglig viden og bred indsigt i virksomheders virke fra tegnestue til byggeplads. Det gør dem til en stærk partner, og jeg ser frem til at følge arbejdet de kommende år”, siger han.

Læs også: Klimaregnskab giver totalentreprenør bæredygtigt overblik

Også Thilde Frugergaard Astrup, der vil være videnscenterets kommende leder, glæder sig til at komme i gang med arbejdet.

”Vi er utroligt glade for, at Bolig- og Planstyrelsen har valgt vores konsortium til at drive videnscenteret. Vi går en spændende tid i møde, og vi glæder os til gennem formidlings- og udviklingsaktiviteter at klæde byggebranchen på til indførelsen af de nye krav”.

Det forventes, at videnscenteret blandt andet skal levere en massiv informationsindsats om klimakravet til byggebranchen og sikre, at der uddannes undervisere til kompetenceopbygning. 

- HCL

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere