16.12.2013  |  Klima, miljø og energi

Odense sætter pris på bæredygtighed

Indtil slutningen af januar efterspørger Odense Bæredygtighedsråd kandidater til Odense Bæredygtighedspris 2013.

Senest den 27. januar kan odenseanske virksomheder, organisationer, personer eller initiativer, indstilles til Odense Bæredygtighedsråds pris, der gives til initiativer, som er gennemtænkt i forhold til de tre elementer i begrebet bæredygtighed: Sociale forhold, økonomi og miljø. 

Det kan være initiativer, hvor der er sundhed, ligestilling, frivilligt arbejde eller andre sociale emner på dagsordenen. Hvor den økonomiske profil er sund og langsigtet. Hvor der tænkes miljø, så for eksempel CO2-udledning eller forbrug af ressourcer bliver nedbragt. I det optimale projekt er der tænkt på tværs af alle tre elementer af bæredygtighed.

Bæredygtighedsprisen har til formål at skabe øget opmærksomhed om bæredygtighed i Odense herunder at opfordre forskellige aktører i byen til at starte bæredygtige initiativer - eller gøre eksisterende initiativer mere bæredygtige.

Kandidater skal samle puslespil
Ved indstilling til prisen skal kandidaterne bruge et værktøj, som er udformet som et puslespil med brikker i tre farver, der illustrerer den sociale, økonomiske og miljømæssige bæredygtighed.

Værktøjet med brikkerne er en simpel og konkret måde at arbejde med bæredygtighed på, fortæller Anker Boye, der er formand for Odense Bæredygtighedsråd:

”Vi vil jo gerne give byens aktører gode muligheder for at udvikle bæredygtige initiativer, og her er værktøjet, som er lige til at gå til”, siger Anker Boye. 

Han fortæller videre, at man for at søge prisen, skal have taget stilling til samtlige brikker i værktøjet og vurdere, hvilke af brikkerne der er relevante at få med i den bæredygtige løsning.

Det er muligt at indstille både sig selv og andre kandidater til Odense Bæredygtighedspris. Bæredygtighedsrådets formand Anker Boye vil uddele prisen inklusiv diplom og en gave den 27. marts 2014 i Festsalen på Odense Rådhus.

Mere fra Jeanette

Jeanette Dollerup Nørgaard

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere