0 kommentarer" /> OECD udnævner Fuldkornspartnerskabet som Best Practice Case | CSR.dk

01.08.2022  |  Klima, miljø og energi

OECD udnævner Fuldkornspartnerskabet som Best Practice Case

I en rapport fra OECD udnævnes Fuldkornspartnerskab som Best Practice-eksempel, når det gælder arbejdet med fuldkornsindtag.

0 kommentarer

OECD har netop udarbejdet et casestudie under navnet Booklet on Best Practices in Public Health, der skitserer de trin, som er involveret i udvælgelse, implementering og evaluering af initiativer, der kan forbedre folkesundheden i forskellige lande.

I den rapport har OECD udnævnt danske Fuldkornspartnerskab som et såkaldt ’Best Practice’-eksempel.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: Danskerne har sjældent klimaet i tankerne nede i supermarkedet

”Fuldkornsindtaget i Danmark er et af de højeste blandt OECD- og EU-lande. Det danske Fuldkornspartnerskab er en af få folkesundhedsinitiativer med skræddersyet materiale, der kan hjælpe med at implementere et bedre indtag af fibre og fuldkorn”, siger Jane Cheatley, som er Health Policy Analyst fra OECD.

Selv er Fuldkornspartnerskabet glade for udnævnelsen.

”Vi er meget taknemmelige for udnævnelsen fra OECD og glade for, hvis andre lande kan blive inspireret af vores arbejde i Fuldkornspartnerskabet, og det i sidste ende kan bidrage til et større fuldkornsindtag i udlandet til gavn for folkesundheden”, siger Rikke Iben Neess, kampagneleder for Fuldkornspartnerskabet.

Læs også: Staten bevilger hvert år støtte til kampagner, der skal fremme animalske produkter

I Fuldkornspartnerskabet samarbejdes der på tværs af Fødevarestyrelsen, sundheds-NGO’, fødevarevirksomheder, detailhandelen og brancheorganisationer, hvor partnerne hver især byder ind med deres styrker og kompetencer.

Her arbejdes der grundlæggende med at forbedre folkesundheden ved at øge danskernes fuldkornsindtag.

”Vi har fokus på, at fuldkorn skal være ’top of mind’ hos forbrugerne, og det afspejler sig i alle vores aktiviteter og indsatser. Samtidig har vi et positivt og målrettet fællesskab i partnerskabet, og det skaber resultater”, siger Rikke Iben Neess.

- HCL

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere