OECD udnævner Fuldkornspartnerskabet som Best Practice Case
I en rapport fra OECD udnævnes Fuldkornspartnerskab som Best Practice-eksempel, når det gælder arbejdet med fuldkornsindtag.
OECD har netop udarbejdet et casestudie under navnet Booklet on Best Practices in Public Health, der skitserer de trin, som er involveret i udvælgelse, implementering og evaluering af initiativer, der kan forbedre folkesundheden i forskellige lande.
I den rapport har OECD udnævnt danske Fuldkornspartnerskab som et såkaldt ’Best Practice’-eksempel.
Læs også: Danskerne har sjældent klimaet i tankerne nede i supermarkedet
”Fuldkornsindtaget i Danmark er et af de højeste blandt OECD- og EU-lande. Det danske Fuldkornspartnerskab er en af få folkesundhedsinitiativer med skræddersyet materiale, der kan hjælpe med at implementere et bedre indtag af fibre og fuldkorn”, siger Jane Cheatley, som er Health Policy Analyst fra OECD.
Selv er Fuldkornspartnerskabet glade for udnævnelsen.
”Vi er meget taknemmelige for udnævnelsen fra OECD og glade for, hvis andre lande kan blive inspireret af vores arbejde i Fuldkornspartnerskabet, og det i sidste ende kan bidrage til et større fuldkornsindtag i udlandet til gavn for folkesundheden”, siger Rikke Iben Neess, kampagneleder for Fuldkornspartnerskabet.
Læs også: Staten bevilger hvert år støtte til kampagner, der skal fremme animalske produkter
I Fuldkornspartnerskabet samarbejdes der på tværs af Fødevarestyrelsen, sundheds-NGO’, fødevarevirksomheder, detailhandelen og brancheorganisationer, hvor partnerne hver især byder ind med deres styrker og kompetencer.
Her arbejdes der grundlæggende med at forbedre folkesundheden ved at øge danskernes fuldkornsindtag.
”Vi har fokus på, at fuldkorn skal være ’top of mind’ hos forbrugerne, og det afspejler sig i alle vores aktiviteter og indsatser. Samtidig har vi et positivt og målrettet fællesskab i partnerskabet, og det skaber resultater”, siger Rikke Iben Neess.
- HCL