Om syv år skal TDC NETs forsyningskæde være emissionsfri

Internationalt klimamålsprogram har netop godkendt TDC NETs klimamålsætning om net-zero i 2030. Det er vigtigere at læne sig ud efter et ambitiøst mål end at holde igen, mener bæredygtighedsdirektør.

TDC's bæredygtighedsdirektør erkender, at der mere usikkerhed forbundet med de udledninger, der kommer fra eksterne partnere. Arkivfoto..

16.01.2023

CSR.dk

Over hele verden søger virksomheder, der gerne vil reducere sit klimaaftryk, at få blåstemplet deres klimamålsætninger af det internationale Science Based Targets initiative. 

Og nu er det den danske udbyder af digital infrastruktur, TDC NETs, tur til at se indad og igangsætte den bæredygtige omstilling. SBTi har nemlig netop godkendt en handlingsplan, der skal gøre koncernen net-zero i 2030.

Ifølge TDC NETs bæredygtighedsdirektør, Peter Søndergaard Andersen, indebærer det at sætte et ambitiøst mål selvfølgelig en risiko for ikke at komme helt i mål.

Læs også: Science Based Targets-initiative godkender Danfoss’ klimamål

”Der er meget, vi ikke ved endnu, for der er syv år til, vi skal være i mål. Men vi vil hellere læne os ud efter målet, end slet ikke at sætte det. Risikoen er, at vi når 95 procent i stedet for 100 procent, og så er vi stadig meget langt. Når det er sagt, er det vigtigt for os at nå hver decimal,” siger Peter Søndergaard Andersen, bæredygtighedsdirektør hos TDC NET.

Besværlige Scope 3
For at nå målsætningen fortæller Peter Søndergaard Andersen, at koncernen følger udledningerne i Scope 1 og 2 tæt med månedlig overvågning, og kvartalsvis rapportering af validerede data til selskabets ejere. 

”Der skal vi forklare og sammenligne udviklingen fra kvartal til kvartal og fortælle, hvorfor det går i den ene eller anden retning,” siger Peter Søndergaard Andersen og forklarer at det nærved konstante fokus på data også gør det muligt at reagere hurtigt på udsving."

Han tilføjer, at det til gengæld er mere ”tricky” at gøre på samme måde med Scope 3-udledningerne, da de ligger eksternt i forsyningskæden.

”Så er der Scope 3, som er ude i værdikæden, og det er mere usikkert. Men vi har en baseline, vi arbejder med – og så arbejder vi på at automatisere databehandlingen på den del, således at vi bliver mindre personafhængige, men også potentielt undgår manuelle fejl.”

Vil inspirere andre
Et øget offentligt fokus kombineret med kommende lovkrav fra blandt andet EU har ifølge Peter Søndergaard Andersen sat bæredygtighedsrapportering på toppen af dagsordenen for især store virksomheder som TDC NET.

Samtidig fortæller han, at ressourceforbruget til netop bæredygtighedsrapportering er stigende – og i TDC NET involverer dette og den grønne omstilling både finansafdelingen og kollegaer på tværs af organisationen, fordi tingene hænger sammen og kræver fælles indsats at løfte.

Læs også: Salling Group investerer milliarder i grøn strøm: ”Det er handling ikke ord, der gælder”

”Noget af det, der har været vigtigt for os, er, at rapportering ikke kommer til at stå i vejen for handling. Så vi er fokuserede på at få et rapporterings-setup, der understøtter vores rejse og udvikling i stedet for, at vi kun bruger ressourcer på at fortælle, hvad vi har gjort,” siger han.

TDC NET er en meget energitung virksomhed, fordi netværket kræver enorme mængder elektricitet. Derfor er der også en mulighed for at gøre en stor forskel på energiforbruget, mener Peter Søndergaard Andersen.

Det er blandt andet grunden til, at koncernen offentliggør det årlige forbrug af energi.

”Vi offentliggør også, hvor meget data vi har transporteret med den energimængde, vi har brugt. Det er ligesom vores service. Så det er en måde at måle på, om vi er blevet mere eller mindre effektive,” siger Peter Søndergaard Andersen.

Det skal alt sammen være med til at inspirere andre til at følge trop, understreger bæredygtighedsdirektøren.

”At være digital og grøn går for os hånd i hånd, og vi håber også, vi kan hjælpe til i andre sektorer med den grønne omstilling, fordi de digitale løsninger tilbyder utroligt mange muligheder for mange af de brancher og sektorer, som måske har svært ved at omstille sig.”

- HCL

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

02.04.2025Schneider Electric

Sponseret

Mobile datacentre er fremtiden – Schneider Electric opskalerer produktionen

01.04.2025Fristads Kansas

Sponseret

I front i tekstilbranchen: Virksomhed har cirkulær produktion i kernen af sin forretning

31.03.2025Schneider Electric

Sponseret

Harmony NFC kontrolrelæer og timere er nu fuldt kompatible med iOS

25.03.2025CSR.dk

Ingen er 100 % fri for risikoen for tvangsarbejde dybt nede i forsyningskæden

24.03.2025Schneider Electric

Sponseret

Produkt: Merten M-Pure CE60 Installationsmateriel – med udvalgte produkter i genbrugsmaterialer

19.03.2025Slow A/S

Sponseret

Slow overtager African Coffee Roasters fra Coop amba og IFU – En ny æra for bæredygtig kaffe

13.03.2025Fristads Kansas

Sponseret

Resultatdrevet transformation: Første miljøvaredeklaration for tøj leverer markante besparelser

10.03.2025Schneider Electric

Sponseret

Elektrikerne har akut behov for regeringens nye uddannelsesmillioner

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Bureau Veritas
Kursus
ISO 14001 Intern Auditor

På ISO 14001 Intern Auditor træner du forskellige auditeringsteknikker og -værktøjer, og hvordan du udfører intern audit af din virksomheds miljøledelsessystem i henhold til de strategiske og operationelle kravelementer i ISO 14001 standarden.

Dato

07.04.2025

Tid

08:00

Sted

Haraldskær Sinatur Hotel & Konference, Skibetvej 140, 7100 Vejle

Bureau Veritas
Kursus
ISO 14001 Intern Auditor

På ISO 14001 Intern Auditor træner du forskellige auditeringsteknikker og -værktøjer, og hvordan du udfører intern audit af din virksomheds miljøledelsessystem i henhold til de strategiske og operationelle kravelementer i ISO 14001 standarden.

Dato

07.04.2025

Tid

08:30

Sted

Vejle

Aros Business Academy
Kursus
Livscyklusvurdering (LCA)

Tag på kursus i livscyklusvurdering, og lær at styre LCA-processen med blik for din organisations behov – så I ikke ender med at kaste penge efter noget, der ikke kan bruges.

Dato

07.04.2025

Tid

09:00

Sted

Kuglegårdsvej 2, 1. sal, 1434 København

CABI
Webinar
Taler du om sygefravær med hele medarbejdergruppen?

Hvorfor skal du som leder tale om sygefravær med hele medarbejdergruppen og ikke kun 1:1? Den fælles snak er helt central for at kunne forebygge og håndtere sygefravær, og den handler om langt mere end bare sygefraværstallene. Dette webinar giver dig viden og inspiration til at komme i gang med den fælles snak i medarbejdergruppen.

Dato

08.04.2025

Tid

08:30

Sted

Online

DTU
Webinar
Bestyrelsesarbejde i MedTech og Life Science

Boost din bestyrelseskarriere i MedTech og Life Sciences. Deltag i dette gratis webinar, hvor vi dykker ned i, hvordan stærke bestyrelsesrelationer ikke kun styrker samarbejdet – men også åbner døre for din egen vej ind i bestyrelseslokalet. Skal du med?

Dato

08.04.2025

Tid

17:00

Sted

Online

FSR - danske revisorer
Webinar
Revisors erklæring på lovpligtig bæredygtighedsrapportering

Få en praktisk indføring i udarbejdelse af revisors bæredygtighedserklæring i henhold til CSRD.

Dato

09.04.2025

Tid

09:00

Sted

Online