Om syv år skal TDC NETs forsyningskæde være emissionsfri

Internationalt klimamålsprogram har netop godkendt TDC NETs klimamålsætning om net-zero i 2030. Det er vigtigere at læne sig ud efter et ambitiøst mål end at holde igen, mener bæredygtighedsdirektør.

TDC's bæredygtighedsdirektør erkender, at der mere usikkerhed forbundet med de udledninger, der kommer fra eksterne partnere. Arkivfoto..

16.01.2023

CSR.dk

Over hele verden søger virksomheder, der gerne vil reducere sit klimaaftryk, at få blåstemplet deres klimamålsætninger af det internationale Science Based Targets initiative. 

Og nu er det den danske udbyder af digital infrastruktur, TDC NETs, tur til at se indad og igangsætte den bæredygtige omstilling. SBTi har nemlig netop godkendt en handlingsplan, der skal gøre koncernen net-zero i 2030.

Ifølge TDC NETs bæredygtighedsdirektør, Peter Søndergaard Andersen, indebærer det at sætte et ambitiøst mål selvfølgelig en risiko for ikke at komme helt i mål.

Læs også: Science Based Targets-initiative godkender Danfoss’ klimamål

”Der er meget, vi ikke ved endnu, for der er syv år til, vi skal være i mål. Men vi vil hellere læne os ud efter målet, end slet ikke at sætte det. Risikoen er, at vi når 95 procent i stedet for 100 procent, og så er vi stadig meget langt. Når det er sagt, er det vigtigt for os at nå hver decimal,” siger Peter Søndergaard Andersen, bæredygtighedsdirektør hos TDC NET.

Besværlige Scope 3
For at nå målsætningen fortæller Peter Søndergaard Andersen, at koncernen følger udledningerne i Scope 1 og 2 tæt med månedlig overvågning, og kvartalsvis rapportering af validerede data til selskabets ejere. 

”Der skal vi forklare og sammenligne udviklingen fra kvartal til kvartal og fortælle, hvorfor det går i den ene eller anden retning,” siger Peter Søndergaard Andersen og forklarer at det nærved konstante fokus på data også gør det muligt at reagere hurtigt på udsving."

Han tilføjer, at det til gengæld er mere ”tricky” at gøre på samme måde med Scope 3-udledningerne, da de ligger eksternt i forsyningskæden.

”Så er der Scope 3, som er ude i værdikæden, og det er mere usikkert. Men vi har en baseline, vi arbejder med – og så arbejder vi på at automatisere databehandlingen på den del, således at vi bliver mindre personafhængige, men også potentielt undgår manuelle fejl.”

Vil inspirere andre
Et øget offentligt fokus kombineret med kommende lovkrav fra blandt andet EU har ifølge Peter Søndergaard Andersen sat bæredygtighedsrapportering på toppen af dagsordenen for især store virksomheder som TDC NET.

Samtidig fortæller han, at ressourceforbruget til netop bæredygtighedsrapportering er stigende – og i TDC NET involverer dette og den grønne omstilling både finansafdelingen og kollegaer på tværs af organisationen, fordi tingene hænger sammen og kræver fælles indsats at løfte.

Læs også: Salling Group investerer milliarder i grøn strøm: ”Det er handling ikke ord, der gælder”

”Noget af det, der har været vigtigt for os, er, at rapportering ikke kommer til at stå i vejen for handling. Så vi er fokuserede på at få et rapporterings-setup, der understøtter vores rejse og udvikling i stedet for, at vi kun bruger ressourcer på at fortælle, hvad vi har gjort,” siger han.

TDC NET er en meget energitung virksomhed, fordi netværket kræver enorme mængder elektricitet. Derfor er der også en mulighed for at gøre en stor forskel på energiforbruget, mener Peter Søndergaard Andersen.

Det er blandt andet grunden til, at koncernen offentliggør det årlige forbrug af energi.

”Vi offentliggør også, hvor meget data vi har transporteret med den energimængde, vi har brugt. Det er ligesom vores service. Så det er en måde at måle på, om vi er blevet mere eller mindre effektive,” siger Peter Søndergaard Andersen.

Det skal alt sammen være med til at inspirere andre til at følge trop, understreger bæredygtighedsdirektøren.

”At være digital og grøn går for os hånd i hånd, og vi håber også, vi kan hjælpe til i andre sektorer med den grønne omstilling, fordi de digitale løsninger tilbyder utroligt mange muligheder for mange af de brancher og sektorer, som måske har svært ved at omstille sig.”

- HCL

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Ubehandlet jord, harpet muldjord, FFL-jord eller Allétræsmuld?

SUSTAINX ApS

Sponseret

Gap-analysen: Et vigtigt skridt mod CSRD-rapporteringen

Relateret indhold

21.11.2024CSR.dk

Nyt projekt vil kortlægge plastforurening

21.11.2024CSR.dk

Slagsmålet mellem Ben & Jerry’s og deres ejere Unilever blusser op på ny

14.11.2024CSR.dk

Globale fragtkunder vil skabe grønne shipping-løsninger

13.11.2024NGUVU

Sponseret

Kvindelige kaffebønder øger indtægten takket være danske kaffedrikkere

07.11.2024Etisk Handel Danmark

Sponseret

Indkøbsafdelingen kan udgøre en alvorlig forretningsrisiko

05.11.2024Compass Group Danmark A/S

Sponseret

Compass Group bliver medlem af ONE\THIRD: Sammen om en grønnere værdikæde

04.11.2024Fristads Kansas

Sponseret

Fristads udvider sit bæredygtighedstilbud med REACT

01.11.2024Daka Denmark A/S

Sponseret

Daka ReFood åbner fabrik på Sjælland

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

06.11.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

12.11.2024

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V