17.06.2021 | Strategi & ledelse
Opdateret vejledning om samfundsansvar
Indhold fra partner Hvad er dette?
Erhvervsstyrelsen har opdateret den gældende vejledning om lovpligtig redegørelse for samfundsansvar, som skal hjælpe virksomheder med at efterleve reglerne.
De største danske virksomheder skal i forbindelse med deres årsrapport redegøre for virksomhedens arbejde med samfundsansvar. Reglerne følger af årsregnskabslovens § 99 a og omfatter alle store virksomheder i regnskabsklasse C og alle virksomheder i regnskabsklasse D.
Siden 2009 har de største virksomheder i Danmark været forpligtet til at redegøre for deres arbejde med samfundsansvar. Det er frivilligt for danske virksomheder, om de ønsker at udarbejde politikker for samfundsansvar. Lovkravene i årsregnskabsloven betyder imidlertid, at de største danske virksomheder har pligt til at offentliggøre en redegørelse for samfundsansvar og i den forbindelse give en række oplysninger. Virksomhederne er ikke forpligtet til at udarbejde politikker for samfundsansvar, men redegørelsen skal indeholde en klar og begrundet forklaring på de områder, hvor virksomheden har valgt ikke at have en politik. Virksomhederne skal dog give en række oplysninger, uanset om de har politiker for samfundsansvar. Disse oplysninger omfatter fx beskrivelse af forretningsmodel, risici og ikke-finansielle nøgletal.
Opdateringen indeholder en række præciseringer, blandt andet med henvisning til det dobbelte væsentlighedsprincip, ligesom der er kommet flere eksempler med i vejledningen. Vejledningen henviser nu også til EU-Kommissionens ikke-bindende retningslinjer og initiativet TCFD (Task Force on Climate-related Financial Disclosures), som Danmark støtter, hvor der kan findes masser af inspiration til redegørelsen for samfundsansvar. Som noget nyt er der desuden tilføjet et afsnit om frivillig redegørelse for samfundsansvar for de virksomheder, der ikke er omfattet af lovkravet.
Klima, miljø og energi

En grønnere og mere cirkulær værdikæde ved brug af Klimakompasset
Virksomheders klimaindsats udfordres af, at deres største klimaaftryk ofte opstår i værdikæden - også kaldet scope 3. Det er svært at opgøre og reducere og kræver ofte tæt samarbejde med ens underleverandører. Flere virksomheder er begyndt at skære af klimaaftrykket i scope 3 med cirkulære løsninger, viser ny analyse fra Erhvervsstyrelsen.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Nyt klimakompas skal hjælpe virksomheder med at beregne deres klimaaftryk
Små og mellemstore virksomheder (SMV’er) bliver i stigende grad mødt af forventninger om at kunne dokumentere deres klimaaftryk. Derfor lancerer Erhvervsstyrelsen nu Klimakompasset for at gøre det nemmere for virksomheder at beregne deres klimaaftryk.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Planlæg din grønne omstilling med Klimakompasset
Flere og flere virksomheder sætter mål og lægger konkrete planer for reduktion af deres klimaaftryk. Her hjælper Klimakompasset, med at beregne og fremskrive virksomhedens aftryk, så den nemmere kan opsætte reduktionsmål og komme godt i gang med den grønne omstilling.
Indhold fra partner
Strategi & ledelse

Ny vejledning om ESG-rapportering
Virksomheder har siden årsskiftet frivilligt kunnet opmærke de ESG-nøgletal, som redegørelsen for samfundsansvar indeholder, i forbindelse med indberetningen af virksomhedens årsrapport. Erhvervsstyrelsen udgiver nu en vejledning, så virksomheder nemt og hurtigt kan opmærke ESG-nøgletal.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Få hjælp til din virksomheds bæredygtige omstilling hos Erhvervsstyrelsen
Bæredygtig omstilling er det nye sort i virksomheder. Lovkrav fra EU er på vej og markedet har stigende forventninger til bæredygtighed. For at hjælpe virksomhederne, særligt SMV’erne, har Erhvervsstyrelsen lanceret ny digital vejledning om bæredygtigomstilling samt Klimakompasset til at opgøre din virksomheds klimaaftryk.
Indhold fra partner
Strategi & ledelse

Virksomhedsguiden lancerer nyt tema, der skal hjælpe SMV’erne med grøn omstilling
Målrettet digital vejledning om grøn omstilling og bæredygtighed skal inspirere virksomhederne til at anvende de grønne udviklingsmuligheder i deres forretning.
Indhold fra partner