0 kommentarer" /> Opsamling og genanvendelse af CO2 lever ikke op til målene i Parisaftalen | CSR.dk

02.03.2022  |  Klima, miljø og energi

Opsamling og genanvendelse af CO2 lever ikke op til målene i Parisaftalen

Et nyt studie viser, at mange CO2-genanvendelsesmetoder bruger mere CO2 end de opsamler. Forskere advarer om, at teknologien kan blive en sovepude.

0 kommentarer

Et nyt studie, der netop er udgivet i tidsskriftet One Earth, viser at flere af de såkaldte Carbon Capture and Utilization (CCU) metoder bruger mere CO2 end de indfanger.

Det skriver vejr.tv2.dk

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

CCU-teknologien lyder ellers banebrydende for den grønne omstilling: Man opsamler CO2 fra atmosfæren for derefter at omdanne den til grønt brændstof til skibe eller fly.

Udfordringen er bare at teknologien kræver store mængder strøm og derfor udleder CO2 i både opsamlings- og omdannelsesprocessen. Faktisk i så store mængder at de fleste af metoderne, som man har undersøgt i studiet, ikke lever op til de mål, der er opsat i Parisaftalen: Halver CO2-udledningerne inden 2030 og nul CO2-udledninger i 2050.

Læs også: Fjernvarme Fyn og Fortum-koncernen går sammen om CO2-fangst og -genanvendelse i Odense og Nyborg

Faktisk viste studiet, at ud af de 74 undersøgte metoder var det kun otte, der opfyldte 2030-målet, mens kun fire var i stand til at indfri 2050-målet. Forskerne i studiet advarer derfor om, at teknologien kan blive en sovepude.

Hvis processen kunne køre på ren grøn strøm, ville regnestykket se anderledes ud, men det er ikke muligt, fortæller professor ved DTU Miljø, Thomas Højlund Christensen. Der mangler simpelthen grøn overskudsstrøm til at producere de grønne brændstoffer.

"Når vi skal elektrificere en stor del af samfundet og samtidig skal bruge strøm til at lave brint, som er det store energikrævende element i CCU-processen, er der næppe grøn strøm nok med de nuværende udbygningsplaner, afslutter han.

- MTN

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere