Organisationer: Hoteller skal blive bedre til at bekæmpe madspild

Der er plads til forbedring, når det kommer til madspild i hotelbranchen. Derfor opfordrer tre amerikanske organisationer nu hotelkæder verden over til at engagere sig i kampen mod madspild ved blandt andet at benytte sig af fødevaredonation.

Ifølge Devon Klatell, associeret direktør i Rockerfeller Foundation, kan virksomheder høste store fordele ved at implementere dokumenterede strategier for reduktion af madspild..

27.11.2017

CSR.dk

Hos World Wildlife Fund (WWF), Rockefeller Foundation og American Hotel & Lodging Associtation (AHLA) vil man gerne mindske madspild i hotelbranchen. Derfor har de tre organisationer udviklet et værktøj med strategier, der kan hjælpe folk i branchen godt på vej.

Værktøjet er udviklet på baggrund af projekt, hvor man i en 12-ugers periode har testet 10 hoteller i USA og deres strategier i kampen mod madspild, herunder planlægning af menuer, uddannelse af personale og større kundeengagement. Her viste undersøgelsen, at alle hoteller reducerede deres madspild med mindst 10 procent, og i flere tilfælde lykkes det hotellerne at sænke fødevareomkostningerne med tre procent eller mere.

Læs også: Scandic indgår samarbejde med Too Good To Go

Værktøjssættet deler centrale findings og vejledende principper og giver idéer til, hvordan man kan tackle madspild i hotelbranchen. Derudover skal værktøjet hjælpe med at understrege værdien af regelmæssige træningsprogrammer og samtidig rådgive om, hvordan man samler og deler data med henblik på at forbedre virksomhedens præstation.

Hoteller skal måle på mængden af affald
Undersøgelsen viste også, at man kan opnå større succes med teamsamarbejde, når ejeren af hotellet også er engageret i projektet:

"Projektet har blandt andet vist, at hotellets personale kan etablere nye tilgange til at mindske madspild, hvilket også reducerer tilberedning og bortskaffelse af levnedsmidler. Derudover giver samarbejde med og ledelse af sektorer os mulighed for at gennemføre forebyggelsesstrategier og løse problemer hurtigere”, siger Pete Pearson, adm. direktør af Food Waste hos WWF.

For at branchen kan leve op til FN's bæredygtighedsmål opfordrer WWF og AHLA samtlige hoteller til at måle på mængden af madaffald og samtidig udvikle strategier for fødevaredonation og partnerskaber for fødevareinddrivelse og ikke mindst sikre, at uspiselig mad omdirigeres fra lossepladserne:

Læs også: "Forretningsmodellen skal vendes om, hvis vi skal bekæmpe madspild seriøst"

"Hotelbranchen er mere engageret end nogensinde før i kampen mod at reducere madspild. Resultaterne fra vores test er særdeles positive, og vi er glade for at kunne dele vores værktøjer med resten af industrien”, siger Kathrerine Lugar, adm. direktør for AHLA.

For meget mad går til spilde
Den gennemsnitlige husstand i USA bruger cirka 10.000 – 12.500 kroner om året på mad, der aldrig bliver spist, mens virksomheder, producenter og folk i landbruget samlet set bruger 468 milliarder kroner:

”På verdensplan går der for meget god mad til spilde frem for at blive givet til sultne maver. Derfor forsøger vi at udnytte virksomhedernes magt til at vende denne kedelige tendens”, siger Devon Klatell, associeret direktør i Rockerfeller Foundation, og fortsætter:

"Dette projekt har blandt andet lært os, at man også kan tilpasse madspilds-idéen til andre industrier end blot hotelbranchen. Samtidig har vi erfaret, at implementering af dokumenterede strategier for reduktion af madspild kan høste store fordele for virksomheder, der gerne vil spare penge og drive en bæredygtig forretning."

- EL

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

28.03.2025CSR.dk

Offentlige bygherrer vil bruge færre nye råstoffer

27.03.2025ANDERS ANDERSENS RENGØRING

Sponseret

OVERSHOOT DAY 2025

27.03.2025Lübech Living ApS

Sponseret

Vedvarende energi hos Lübech Livings leverandører er ikke en tilfældighed

27.03.2025Troldtekt A/S

Sponseret

Nyt showroom i Aarhus: Oplev karakterfulde Troldtekt akustikløsninger – og interiør fra otte andre brands

26.03.2025CSR.dk

Overraskelse: Mange virksomheders klimaindsats går godt

26.03.2025CSR.dk

Nemmere at klare opgaven med producentsansvar

25.03.2025CSR.dk

I Sønderjylland lever drømmen om grønne flyrejser

24.03.2025CSR.dk

Pantkop i Aarhus er en succes – nu udvides systemet

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
UN Global Compact Network Denmark
Webinar
Nordic Nature Starter Pack: Deep dive on water stewardship

Webinar 4: In this webinar we will zoom in on water stewardship and how companies can build water resilience and strengthen water management to reduce water impacts in their own operations and the value chain.

Dato

02.04.2025

Tid

09:00

Sted

Online via Zoom

Verarca
Event
Få styr på CO2-beregningen

Klimaregnskab uden bøvl – Få styr på scope 1, 2 og 3 med få klik

Dato

04.04.2025

Tid

10:30

Sted

Online

Bureau Veritas
Kursus
ISO 14001 Intern Auditor

På ISO 14001 Intern Auditor træner du forskellige auditeringsteknikker og -værktøjer, og hvordan du udfører intern audit af din virksomheds miljøledelsessystem i henhold til de strategiske og operationelle kravelementer i ISO 14001 standarden.

Dato

07.04.2025

Tid

08:00

Sted

Haraldskær Sinatur Hotel & Konference, Skibetvej 140, 7100 Vejle

Bureau Veritas
Kursus
ISO 14001 Intern Auditor

På ISO 14001 Intern Auditor træner du forskellige auditeringsteknikker og -værktøjer, og hvordan du udfører intern audit af din virksomheds miljøledelsessystem i henhold til de strategiske og operationelle kravelementer i ISO 14001 standarden.

Dato

07.04.2025

Tid

08:30

Sted

Vejle

Aros Business Academy
Kursus
Livscyklusvurdering (LCA)

Tag på kursus i livscyklusvurdering, og lær at styre LCA-processen med blik for din organisations behov – så I ikke ender med at kaste penge efter noget, der ikke kan bruges.

Dato

07.04.2025

Tid

09:00

Sted

Kuglegårdsvej 2, 1. sal, 1434 København

CABI
Webinar
Taler du om sygefravær med hele medarbejdergruppen?

Hvorfor skal du som leder tale om sygefravær med hele medarbejdergruppen og ikke kun 1:1? Den fælles snak er helt central for at kunne forebygge og håndtere sygefravær, og den handler om langt mere end bare sygefraværstallene. Dette webinar giver dig viden og inspiration til at komme i gang med den fælles snak i medarbejdergruppen.

Dato

08.04.2025

Tid

08:30

Sted

Online