Organisationer: Hoteller skal blive bedre til at bekæmpe madspild

Der er plads til forbedring, når det kommer til madspild i hotelbranchen. Derfor opfordrer tre amerikanske organisationer nu hotelkæder verden over til at engagere sig i kampen mod madspild ved blandt andet at benytte sig af fødevaredonation.

Ifølge Devon Klatell, associeret direktør i Rockerfeller Foundation, kan virksomheder høste store fordele ved at implementere dokumenterede strategier for reduktion af madspild..

27.11.2017

CSR.dk

Hos World Wildlife Fund (WWF), Rockefeller Foundation og American Hotel & Lodging Associtation (AHLA) vil man gerne mindske madspild i hotelbranchen. Derfor har de tre organisationer udviklet et værktøj med strategier, der kan hjælpe folk i branchen godt på vej.

Værktøjet er udviklet på baggrund af projekt, hvor man i en 12-ugers periode har testet 10 hoteller i USA og deres strategier i kampen mod madspild, herunder planlægning af menuer, uddannelse af personale og større kundeengagement. Her viste undersøgelsen, at alle hoteller reducerede deres madspild med mindst 10 procent, og i flere tilfælde lykkes det hotellerne at sænke fødevareomkostningerne med tre procent eller mere.

Læs også: Scandic indgår samarbejde med Too Good To Go

Værktøjssættet deler centrale findings og vejledende principper og giver idéer til, hvordan man kan tackle madspild i hotelbranchen. Derudover skal værktøjet hjælpe med at understrege værdien af regelmæssige træningsprogrammer og samtidig rådgive om, hvordan man samler og deler data med henblik på at forbedre virksomhedens præstation.

Hoteller skal måle på mængden af affald
Undersøgelsen viste også, at man kan opnå større succes med teamsamarbejde, når ejeren af hotellet også er engageret i projektet:

"Projektet har blandt andet vist, at hotellets personale kan etablere nye tilgange til at mindske madspild, hvilket også reducerer tilberedning og bortskaffelse af levnedsmidler. Derudover giver samarbejde med og ledelse af sektorer os mulighed for at gennemføre forebyggelsesstrategier og løse problemer hurtigere”, siger Pete Pearson, adm. direktør af Food Waste hos WWF.

For at branchen kan leve op til FN's bæredygtighedsmål opfordrer WWF og AHLA samtlige hoteller til at måle på mængden af madaffald og samtidig udvikle strategier for fødevaredonation og partnerskaber for fødevareinddrivelse og ikke mindst sikre, at uspiselig mad omdirigeres fra lossepladserne:

Læs også: "Forretningsmodellen skal vendes om, hvis vi skal bekæmpe madspild seriøst"

"Hotelbranchen er mere engageret end nogensinde før i kampen mod at reducere madspild. Resultaterne fra vores test er særdeles positive, og vi er glade for at kunne dele vores værktøjer med resten af industrien”, siger Kathrerine Lugar, adm. direktør for AHLA.

For meget mad går til spilde
Den gennemsnitlige husstand i USA bruger cirka 10.000 – 12.500 kroner om året på mad, der aldrig bliver spist, mens virksomheder, producenter og folk i landbruget samlet set bruger 468 milliarder kroner:

”På verdensplan går der for meget god mad til spilde frem for at blive givet til sultne maver. Derfor forsøger vi at udnytte virksomhedernes magt til at vende denne kedelige tendens”, siger Devon Klatell, associeret direktør i Rockerfeller Foundation, og fortsætter:

"Dette projekt har blandt andet lært os, at man også kan tilpasse madspilds-idéen til andre industrier end blot hotelbranchen. Samtidig har vi erfaret, at implementering af dokumenterede strategier for reduktion af madspild kan høste store fordele for virksomheder, der gerne vil spare penge og drive en bæredygtig forretning."

- EL

ista Danmark A/S

Sponseret

CO2- rapportering skaber overblik og styrker den grønne omstilling

CSR.dk

Jobopslag: Fagmedie eller jobportal – hvad virker bedst?

Relateret indhold

09.06.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Middelfart Erhverv inviterede til digital Klimakamp

06.06.2025Brdr. Dahl A/S

Sponseret

Brødrene Dahl sætter CO2-tal på 70.000 varer

05.06.2025CSR.dk

Regningen stiger: Klimaskader har allerede kostet samfundet milliarder

04.06.2025CSR.dk

Klimarådet i nyt notat om klimafremskrivningen: Regeringen skal følge implementeringen tæt

03.06.2025CSR.dk

Nyt partnerskab vil bygge grønne mikronet og øge elektrificeringen

03.06.2025NRGreen ApS

Sponseret

NRGreen bygger 11 MW solcellepark med 5 MW batteri i Sorø

02.06.2025CSR.dk

Frode Laursen skruer op for den grønne omstillingsfart

01.06.2025Vestforbrænding

Sponseret

Vi går i dybden med CO2

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
SustainImpact ApS
Kursus
Business Cases 2.0 - Aarhus

SustainImpact tilbyder Business Case 2.0 kursus gennem vores langvarige samarbejdspartner Faarup & Partners. Traditionelt har man besluttet om projekter ud fra et snævert fokus på økonomi og tid. Fremadrettet er der brug for i langt højere grad at indtænke værdi i et bredere perspektiv, så man sikrer, at de bedste løsninger bliver valgt. Vi kalder denne tilgang for Business Cases 2.0.

Dato

03.06.2025

Tid

09:00

Sted

Aarhus

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Alt du skal vide om ISO 27001

Lær om krav og fordele ved en ISO 27001 certificering. Er der krav til, at din virksomhed skal have en ISO 27001 certificering, eller er du blot nysgerrig på at vide mere om standarden? Deltag i vores webinar den 4. juni og få indsigt i, hvordan certificeringen kan hjælpe din virksomhed med informationssikkerhed og compliance. Falk Lange, som er Head of Information Security Management System hos TDC Erhverv, er med på webinaret og vil fortælle om deres erfaringer med ISO 27001 og NIS2.

Dato

04.06.2025

Tid

13:00

Sted

Online

DNV Business Assurance Denmark
Kursus
Risikobaseret intern audit af ledelsessystemer

ISO ledelsessystemstandarderne stiller krav om, at virksomhedens ledelsessystem tager udgangspunkt i risici og muligheder.

Dato

11.06.2025

Sted

Odense

DTU
Event
Executive MBA Breakfast Club

Discover how you can elevate your leadership career and bring significant value to your company with an Executive MBA from DTU.

Dato

11.06.2025

Tid

08:30

Sted

DTU bygning 421 Kollegiebakken 2800 Kgs. Lyngby

Bureau Veritas
Kursus
Root Cause Analysis (RCA)

Årsagsanalyse bruges til at forbedre produktkvalitet, minimere sikkerhedsrisici og opfylde regulative krav. Det hjælper virksomheder til at identificere de underliggende årsager til afvigelser, så de kan implementere nødvendige ændringer for at forhindre gentagelse. Dette kan omfatte alt fra kvalitetsproblemer i et produkt til fødevaresikkerhedsproblemer som kemiske-, mikrobiologiske- og fremmedlegemerisici. Desuden anvendes årsagsanalyser ofte til dokumentationen af løsninger på eventuelle problemer eller hændelser, som er nødvendige ifølge regler, regulativer og ledelsesstandarder. Her er forståelsen for forskellen mellem korrigerende – og forebyggende handlinger nøglestenen.

Dato

11.06.2025

Tid

08:30

Sted

Fredericia

Aros Business Academy
Kursus
Fra CSRD til VSME – Skab overblik og struktur i din rapportering

Tag på kursus i EU’s nye rapporteringsdirektiv om bæredygtighed! Og kom godt i gang med CSRD-arbejdet allerede nu.

Dato

11.06.2025

Tid

09:00

Sted

Kuglegårdsvej 2, 1. sal, 1434 København