19.10.2017  |  Klima, miljø og energi

Organisationer opfordrer banker til at sikre mål i Paris-aftalen

Den finansielle sektor skal stoppe med at finansiere udvinding af klimaskadelige gasser og i stedet forpligte sig til de overordnede mål i Paris-aftalen. Sådan lyder opfordringen fra en række organisationer, der har sendt et åbent brev til en sammenslutning af banker.

Bankerne må gøre mere for at indfri målene i den globale klimaaftale, herunder stoppe med at finansiere udvinding af klimaskadelige gasser.

Læs også: Verdens største banker ser stort på fossile brændstoffer

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Sådan lyder opfordringen fra en række organisationer, som i et åbent brev kræver, at den finansielle sektor tager ansvar for målene i Paris-aftalen. Modtageren er en sammenslutning af banker og andre finansielle institutioner, som til deres årlige møde den 24. oktober skal diskutere social ansvarlighed og klimaindsats.

I brevet henviser organisationerne til de såkaldte Equator Principles. Disse principper er en række forpligtelser, som de i alt 91 finansielle institutioner har underskrevet med henblik på at sikre en social og bæredygtig finansiering af infrastrukturprojekter, skriver globalnyt.dk.

Blandt de finansielle institutioner er franske BNP Paribas, HSBC fra Storbritannien og hollandske Rabobank samt Eksport Kredit Fonden fra Danmark.

Den finansielle sektor bør revidere ækvatorprincipper
Organisationerne bag det åbne brev tæller blandt andet Greenpeace International, 350.org og Rainforest Action Network.

Sammen opfordrer de sektoren til at revidere ækvatorprincipperne, hvilket betyder, at de fuldt ud skal respektere indfødte folks rettigheder og styrke forpligtelserne til at tage hensyn til konsekvenserne af klimaforandringer i de projekter, som bankerne finansierer.

De tilskynder derfor, at de finansielle institutioner udelukker finansiering til alle typer af projekter, der vedrører fossile brændstoffer, skriver globalnyt.dk.

Organisationen, som står i spidsen for det åbne brev er hollandske BankTrack. Her sår man tvivl om, hvorvidt bankerne vil anerkende deres rolle og gribe til handling, hvad angår finansieringen af tjæresand og kulkraftværker, når de mødes den 24. oktober.

Læs også: Globale investorer underskriver fælles klimabrev

Ikke desto mindre er organisationernes åbne brev en del af en voksende bevægelse mod fossile brændstoffer, hvor man blandt andet kigger på de finansielle institutioners rolle i store infrastrukturprojekter, der modarbejder målene i Paris-aftalen og i sidste ende truer indfødte folks rettigheder.

- EL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere