20.06.2019  |  Klima, miljø og energi

På lørdag afholdes Løb Mellem Husene, hvor alle kan opleve det mangfoldige liv i almene boligområder

Indhold fra partner Hvad er dette?

På lørdag afvikles Løb Mellem Husene. Det atypiske løb går gennem nogle af byens almene boligområder – og alle deltagere får en bæredygtig gymnastikpose, der er syet hos den socialøkonomiske virksomhed I Tråd Med Verden af kasserede Berendsen-tekstiler

Almene boliger er også til glæde og gavn – og de udgør en femtedel af boligmassen i Danmark

Legende unger i opgangen, sommerfest med kulørte lamper i gården, nabofællesskab og plads til alle… det er noget af dét, der præger hverdagen for mange af de danskere, der lever i landets almene boligområder. Det oprindelige formål med de almene lejeboliger var at sikre økonomiske boliger til mennesker med knappe ressourcer, og almene boliger udgør i dag en femtedel af boligmassen i Danmark. Men på trods af alle de gode intentioner er det ord som "ghetto" og "parallelsamfund", der præger mediedebatten. Løb Mellem Husene og den efterfølgende "folkefest" skal vise omverdenen, at de omstridte boligområder har mere at byde på – og løbet arrangeres bl.a. af KAB, der bygger, udlejer og administrerer almene og kommunale boliger og har 60.000 lejemål i hovedstadsregionen.

Almene boliger sikrer, at vi bliver ved med at have en by, som den almindelige dansker også har råd til at bo i. Vores trivselsundersøgelser viser, at mange af beboerne har det fint med at bo, hvor de gør – men flere er kede af, at deres boligområde er stigmatiseret. Ved Løb Mellem Husene kan alle opleve det mangfoldige liv og de engagerede beboere, der er den frivillige drivkraft bag vores byhaveforeninger, lektiecaféer og hyggelige fællesaktiviteter. Og det er fantastisk, at Berendsen og I Tråd Med Verden bakker op om projektet med upcyclede gymnastikposer, der er med til at undgå både tekstilspild og menneskeligt ressourcespild", siger Stephane Parize, boligsocial konsulent hos KAB.

Socialt ansvarlige og miljørigtige gymnastikposer til løberne

Den socialøkonomiske virksomhed I Tråd Med Verden (ITMV) er partner med boligforeningen 3B, som er en del af KAB. Hos ITMV's syværksteder i Høje Gladsaxe og Urbanplanen er udsatte kvinder i praktik- og afklaringsforløb, der hjælper dem ind på arbejdsmarkedet – og ITMV skal sy løbernes gymnastikposer, som KAB også vil bruge til at fragte deltagernes ejendele fra start- til målstregen.

Vores syværksteder ligger i 3B's boligområder med almene boliger – og de opgaver, vi løser hos ITMV, skaber liv og beskæftigelse dér. Vi arbejder med mange genbrugsmaterialer, og gymnastikposerne til Løb Mellem Husene giver tekstilerne et 2. og forhåbentlig også 3. liv – for de skal bl.a. sys af kasserede duge og renrumstøj fra Berendsen, og de kan også bruges af deltagerne efter løbet. Hver løber får en helt unik taske, og på nogle af dem er f.eks. lommer og lynlåse fra det originale Berendsen-tøj bevaret", siger Martha Nina Ozmec, daglig leder hos ITMV.

På Hans Knudsen Instituttet er unge med psykiske udfordringer ved at sy kasserede Berendsen-duge om til puder og tæpper – med det mål at få dem solgt i en eksklusiv designbutik. Læs mere i artiklen her

Berendsens CSR-partnerskaber gør en langsigtet forskel

Berendsen har doneret 197 kasserede renrumsdragter og 50 duge til gymnastikposerne. Men den store tekstildonation er kun en lille del af det daglige CSR-partnerskab, som Berendsen allerede har med ITMV, der indtil nu har syet over 1.700 vaskeposer, tasker, hynder, iPad-covers mv. ud af virksomhedens kasserede arbejdstøj. 

Hos Berendsen har vi fokus på FN's verdensmål nr. 17, Partnerskab for handling – fordi vi oprigtigt tror på, at vi kan gøre den største forskel for miljøet og mennesker i fællesskab med andre. Vores partnerskab med ITMV er på én gang med til at skabe meningsfulde jobs for udsatte kvinder og spare naturen for tekstilaffald og nyproduktion af bomuld. Og Løb Mellem Husene er også et eksempel på, at mange parter sammen kan føre et stort event ud i livet, der minder os alle om værdien af at være et rummeligt land med plads til alle mennesker og almene boligområder", siger Henrik Luxhøj, administrerende direktør hos Berendsen Danmark.

Du kan læse mere om Berendsens samarbejde med I Tråd Med Verden i artiklen her

Løb Mellem Husene er arrangeret i et samarbejde mellem:

 • KAB
 • Boligforeningen 3B
 • Boligselskabet AKB, København
 • Områdefornyelsen Folehavekvarteret
 • SSP København
 • SURF Valby
 • Fællesskaberne Sjælør/Sydhavnen
 • Idrætsprojektet
 • I Tråd Med Verden
 • DGI Storkøbenhavn – Outdoor
 • DIN TRÆNING
 • Folehaven Tryghedspartnerskab
 • Adidas

Læs mere om Løb Mellem Husene her

Mere fra Elis Danmark A/S

Elis Danmark A/S

www.elis.com

Elis Danmark (tidligere Berendsen Textile Service) tilbyder bæredygtige tekstil- og hygiejneløsninger og svanemærket vaskeriservice, hvor forbruget af vand, energi og vaskemidler ligger under Svanemærkets krav. Elis var én af de 10 første virksomheder i Danmark, der blev CSR-certificeret, og i 2019 blev Elis verdensmålcertificeret af Bureau Veritas som den første virksomhed i verden.Elis koncernen…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere