12.11.2020  |  Klima, miljø og energi

P+ investerer i verdens største fond dedikeret til vedvarende energiprojekter

Indhold fra partner Hvad er dette?

Copenhagen Infrastructure Partners har lanceret verdens største fond dedikeret til etableringen af vedvarende energiprojekter. Pensionskassen P+ er medinvestor.

Kun fem måneder efter lanceringen har Copenhagen Infrastructure Partners’ (CIP) nye fond dedikeret til etableringen af nye vedvarende energiprojekter rejst næsten 30 milliarder kroner. Det gør fonden CI IV til verdens største af sin art.

Samtidig nærmer fonden sig sikkert sit fondsmål på godt 40 milliarder kroner, hvilket afspejler markedets tillid til investeringer i energiinfrastruktur. Det fortæller chef for alternative investeringer i P+, Pensionskassen for Akademikere, Anders Christian Schelde:

”Markederne for vedvarende energi har vist sig at være robuste trods COVID-19 og den uro, som pandemien har medført. Investorerne har stadig appetit på vedvarende energi, hvilket lanceringen af fonden CI IV er med til at understrege. Fondens investeringsstrategi bygger videre på succesen fra CIP’s foregående fonde og er skræddersyet til institutionelle investorer med en langsigtet investeringshorisont som P+.”

Attraktive investeringer
Fonden CI IV vil fokusere på globale investeringer i vedvarende energiinfrastruktur i OECD-lande med lav risiko i blandt andet Vesteuropa, Nordamerika, Asien og Australien. Fonden har både opnået betydelige forpligtelsesbeløb fra eksisterende CIP-investorer samt tiltrukket nye fremtrædende institutionelle investorer fra hele verden. Og den store interesse understreger ifølge Anders Christian Schelde CIP’s position som markedsleder:

”CIP er pioner inden for vedvarende energi. Blandt investorerne er der tydeligvis stor tillid til CIP’s tilgang til energiinfrastrukturinvesteringer, og fonden CI IV har allerede sikret sig ejerskab og eksklusive rettigheder til flere attraktive projektmuligheder for vedvarende energi. I P+ er vi derfor godt tilfredse med, at vi har fået del i den attraktive investering.”

Med etableringen af CI IV anslås CIP’s samlede investeringsportefølje at spare over 10 millioner ton CO2 hvert år og levere bæredygtig energi til mellem 5 og 6 millioner husstande over hele kloden.

Om CIP
Copenhagen Infrastructure Partners (CIP) er en dansk investeringsfond, der er specialiseret i investeringer i vedvarende energi og infrastruktur. Virksomheden blev etableret i 2012 og har syv fonde med ca. 89 mia. kroner under forvaltning. Dermed er CIP den største private fond med et dedikeret fokus på energiinfrastruktur. Pensionskassen P+ har investeret i en række af CIP’s fonde.

Mere fra P+, Pensionskassen for Akademikere

P+, Pensionskassen for Akademikere

https://www.pplus.dk/

  • Dirch Passers Allé 76 2000 Frederiksberg

"Vi arbejder for at skabe det størst mulige afkast til vores medlemmer og samtidig være en ansvarlig investor. Det sikrer vi gennem en risikobaseret investeringsstrategi og en effektivt drevet organisation."— Søren Kolbye Sørensen, adm. direktør i P+.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere