Pandora er på en kompleks klimarejse

Gennem et anerkendt klimaprogram har Pandora sat konkrete mål for, hvordan forretningen kan blive grønnere. Men det er en kompliceret proces, der også kræver aktion fra eksterne samarbejdspartnere, mener bæredygtighedschef.

Ifølge Pandora er produktionen i Thailand udelukkende forsynet med vedvarende energi. Foto: Pandora..

20.10.2021

CSR.dk

Som flere andre danske virksomheder har smykkevirksomheden Pandora meldt sig til klimainitiativet Science Based Targets. De mål, der blev sat i den forbindelse, er netop blevet godkendt.

Nu skal Pandora derfor halvere sin udledning af drivhusgasser inden 2030 og blive klimaneutral senest i 2040. Derudover skal al guld og sølv, som bruges i produktionen, være genanvendt inden 2025. Det skriver Børsen.

Pandora har imidlertid allerede været aktive i at blive en mere klimavenlig virksomhed. Ifølge dem selv, blev deres produktion i Thailand sidste år omstillet til kun at bruge vedvarende energi. Nu ligger den største udfordring i at gøre værdikæden mere bæredygtig.

Læs også: Pandora vil være CO2-neutral i hele værdikæden inden 2040

Bæredygtighedschef Mads Twomey-Madsen fortæller Børsen, hvordan mange af de beslutninger, der skal tages i den grønne omstilling, ligger uden for deres råderet. Der skal en kædereaktion til, før der for alvor kan blive rykket på noget. Processen er derfor kompleks.

Mads Twomey-Madsens udtalelser afspejler sig også i Pandoras seneste klimarapport fra 2020. Her ligger virksomhedens CO2-udledning eftersignede hovedsageligt hos eksterne partnere – altså i scope 3, der omhandler udledning, som kommer fra fx produkter som virksomheden bruger. Det faktum forpligter, mener bæredygtighedschefen.

Tiltroen er også vedvarende
Særligt udvinding af det sølv og guld, som Pandora bruger til sine smykker, er klimabelastende. Det giver derfor mening for Mads Twomey-Madsen, at starten omstillingen der – blandt andet ved at fokusere på genanvendelse.

Læs også: Pandoras diamanter bliver bæredygtige

Dog er der stadig uvished omkring, hvordan transporten gøres mere bæredygtig når grønne brændstoffer endnu ikke dominerer markedet, påpeger han. Dog er han stadig optimistisk når det kommer til smykkegigantens foreløbige målsætninger:

”Vi har forsøgt at indregne i vores estimater, at den energi, der kommer ud af stikkontakten, forventeligt bliver grønnere og grønnere. Den slags formodninger ligger også til grund for, hvad vi tror, at vi kan opnå. Vi håber jo også, at jo flere virksomheder, der har den her agenda, jo mere vil myndigheder arbejde i den retning”, siger Mads Twomey-Madsen til Børsen.

- HCL

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Ubehandlet jord, harpet muldjord, FFL-jord eller Allétræsmuld?

SUSTAINX ApS

Sponseret

Gap-analysen: Et vigtigt skridt mod CSRD-rapporteringen

Relateret indhold

22.11.2024CSR.dk

Opgøret med biomassen

22.11.2024CSR.dk

Resten af ledelsen skal også forstå ESG

22.11.2024CSR.dk

Bureaukratiet hæmmer den grønne omstilling

20.11.2024Bureau Veritas

Sponseret

Seminar: Science-based update on control of Food Safety Hazards

20.11.2024Bureau Veritas

Sponseret

Webinar: Learn about AQAP2110 Standards and their requirements

19.11.2024CSR.dk

Manglende klimasikring kan koste dyrt

18.11.2024CSR.dk

Ny bog advarer: Bæredygtighed kan ikke stå alene

15.11.2024CSR.dk

Hos stor virksomhed er kødtunge tallerkener fortid

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

06.11.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

12.11.2024

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V