09.03.2020  |  Strategi & ledelse

Blue Water vil pakke sig grønnere

Et strategisk partnerskab mellem Blue Water Shipping og SpaceInvader vil sætte handling bag deres respektive klimaambitioner og implementere et grønt initiativ, der skal udnytte transport- og logistikkoncernens fragtkapacitet bedre.

Blue Water Shipping og SpaceInvader har gennem de seneste måneder arbejdet på at etablere et samarbejde, der, i forlængelse af Blue Waters klimainitiativ ’Go Blue’, skal igangsætte en række tiltag i forsyningskæden.

Læs også: Transportens klimaudfordring skal løses hos lastbilerne

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

SpaceInvader har udviklet et transportsystem, der skal gøre det muligt at fragte mere pallegods i hver lastbil ved hjælp af dobbeltstabling. Pakkemetoden skal optimere fragtkapaciteten og dermed komme den tomme luft til livs, som flere lastbiler kører rundt med, grundet udfordringer med at stable højt, sikkert og stabilt.

”Når vi kombinerer SpaceInvaders transportløsning med vores services, skaber vi meget konkrete gevinster for både miljøet, klimaet og transportøkonomien. Hver eneste ekstra palle vi får med i forhold til status quo, er en gevinst. Vi kigger både på optimering af hub-til-hub-transporter og på direkte kundeleveringer. Og vi har store forventninger til de perspektiver, der allerede nu tegner sig i samarbejdet”, siger Mikkel Østergaard Kruse, der er director road operations og partnerskabsansvarlig hos Blue Water.

Hos SpaceInvader ser man frem til at få det nye initiativ implementeret i Blue Waters distributionsaktiviteter.

Læs også: Circle K vil hjælpe danske virksomheder med grønnere transport

”For os er det en kæmpe cadeau og et vigtigt gennembrud, at en stor international operatør som Blue Water ser de muligheder og gevinster, der ligger i kapacitetsoptimering af godshåndtering. Vi har i flere år arbejdet hårdt på at få branchen til at tænke mere innovativt og til at turde prøve nye løsninger af. Det er nu lykkedes med Blue Water, fordi de er omstillingsparate, tør satse på ny innovation og er parate til at tilpasse deres drift", fortæller CEO i SpaceInvader, Steen Frederiksen.

Partnerskabet blev officielt skudt i gang, da transportmininister, Benny Engelbrecht (S), fredag den 6. marts lagde vejen forbi Blue Waters godsterminal i Taulov. Her fik ministeren mulighed for at høre mere om partnerskabets visioner og mål og samtidigt få et indblik i, hvordan kapacitetsoptimering fungerer i praksis.

- HCL

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere