17.12.2019  |  Samfund

PensionDanmark bidrager til, at flere udsatte får job i byggebranchen

Indhold fra partner Hvad er dette?

Med et nyt udviklingsprojekt vil PensionDanmark sammen med entreprenørfirmaet Enemærke & Petersen og en række andre samarbejdspartnere skabe en guide, der kan løfte socialt udsatte ind på arbejdsmarkedet. En indsats, der kan imødekomme byggebranchens mangel på arbejdskraft i fremtiden.

Projektet har fået titlen ”Social beskæftigelse – byggebranchens guide til at løfte socialt udsatte ind på arbejdsmarkedet” og løber halvandet år frem. Projektet støttes af foreningen Realdania, og formålet er at få socialt udsatte borgere i arbejde i byggebranchen og få flere bygherrer til at prioritere det sociale ansvar.

”Som stor bygherre i Danmark har vi en forpligtelse til at tage et socialt ansvar, og her har vi et projekt, der kan guide entreprenører og bygherrer til at få flere socialt udsatte borgere i arbejde. Det vil vi gerne være en del af, og vi mener også, at det kan være med til at afhjælpe manglen på arbejdskraft i byggebranchen, som vi alle har en interesse i at løse,” siger adm. direktør Torben Möger Pedersen, PensionDanmark.

I projektet vil partnerne udarbejde en manual, der skal gå i detaljerne med rollefordeling, ansvar og økonomi, når det kommer til social beskæftigelse. Derudover vil partnerne udvikle tre værktøjer, som skal hjælpe byggebranchen på vej mod mere social beskæftigelse: 

  • Udvikling af et beregningsværktøj, der kan hjælpe virksomheden med at sætte tal på det samfundsansvar, virksomheden tager. 
  • Udvikling af et nyt DGNB-kriterie, der giver point for social beskæftigelse under opførelse af byggerier.
  • Udvikling af rammevilkår, så samfundsansvar bliver en del af udbudsmaterialet og kontraktforhold i byggebranchen.

Partnerne bag projektet
Følgende partnere er med i projekt ”Social beskæftigelse - byggebranchens guide til at løfte socialt udsatte ind på arbejdsmarkedet”: PensionDanmark, Enemærke & Petersen, Dansk Byggeri, Cabi, Center for Boligsocial Udvikling, Green Building Council Denmark, Foreningen For Byggeriets Samfundsansvar, Boligselskabet Sjælland, boligselskabet KAB, Ringsted Kommune, BAT-kartellet, BL - Danmarks Almene Boliger og Kommunernes Landsforening. Foreningen Realdania støtter projektet.

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere