02.11.2017  |  Menneskerettigheder

Pensionskasse sælger samtlige aktier i verdens største detailkæde

Walmarts bekæmpelse af fagforeninger har nu fået den danske pensionskasse MP Pension til at sælge samtlige af sine aktier i den amerikanske gigant.

Hos den danske pensionskasse MP Pension har man mistet tålmodigheden med verdens største detailkæde, amerikanske Walmart.

Walmart er kendt for at bekæmpe fagforeninger, og det har nu fået pensionskassen for magistre og psykologier til at træffe en beslutning om at placere den amerikanske gigant på en eksklusionsliste og samtidig sælger sine aktier:

”Vi ønsker ikke, at vores investeringer bidrager til handlinger, som krænker den fri forenings- og organisationsret. På flere andre områder har vores dialog med Walmart ført til fremskridt, men på dette område sker der ikke noget, og det kan vi ikke længere leve med”, siger Jens Munch Holst, der er direktør i MP Pension, til Finans.dk.

Læs også: RY: Ti myter om at drive forretning med 'formål' som kernebegreb

Flere pensionskasser har foretaget investeringer
Selvom Walmart, der har i omegnen af to mio. ansatte på verdensplan, er kendt for at forhindre sine medarbejdere i at organisere sig, kunne Finans i foråret berette om, at flere af de danske arbejdsmarkedspensionskasser alligevel havde foretaget investeringer i virksomheden.

Det førte til kritik fra Mellemfolkeligt Samvirke, der kaldte Walmart for usolidariske. Samtidig pegede Troels Børrild, der leder Mellemfolkeligt Samvirkes arbejde for mere ansvarlig virksomhedsadfærd, på, at der er et misforhold mellem pensionskassernes baggrund og investeringerne i Walmart.

”Via aktivt ejerskab forsøger vi i MP Pension at gå i dialog med selskaberne. Også dem, der har en skidt sag. På den måde kan vi påvirke selskaberne i en positiv retning, og det er bedre end bare at melde pas. Men i denne situation er vores dialog og påvirkning end blindt”, siger Jens Munch Holst til Finans.dk.

I den kommende tid vil MP Pension sælge aktier i Walmart for op mod 36 millioner kroner, og samtidig vil Walmart altså blive placeret på pensionskassens eksklusionsliste.

- EL

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere