01.02.2016  |  Strategi & ledelse

Pensionskasser presses ud af grønne investeringer

Det er blevet mainstream at investere grønt. Faktisk i en grad, så udbuddet ikke kan følge med efterspørgslen, hvilket har presset priserne op på et niveau, hvor flere af de store danske pensionskasser ikke kan være med.

En stribe af de største danske pensionskasser er ved at blive presset ud at et af de investeringsområder, de har satset hårdest på de seneste år. Grønne investeringer er nemlig blevet populære hurtigere end branchen har kunnet levere tilstrækkeligt med gode projekter, og det har skruet priserne så højt op, at gevinsterne forsvinder. Det skriver Børsen.

Læs også: Billioner på vej væk fra kulinvesteringer

”Vi oplever, at det er svært at finde projekter, hvor man kan få et fornuftigt afkast. Der er simpelthen for mange investorer om buddet, og det presser priserne op," siger investeringsdirektør i Sampension, Henrik Olejasz Larsen, til Børsen.

Han bliver bakket op af både ATP og PFA, der sammenlagt foretager investeringer for adskillige mia. kr. hvert år. Det er specielt i energisektoren at der er rift om de bæredygtige (både økonomisk og klimamæssigt) investeringsemner, der derfor i stigende grad baserer sig på mere eller mindre urealistiske betingelser.

Delte holdninger til Dong
”Vi oplever, at i forhold til anlæg som solpaneler og vindenergi er priserne blevet presset op. Også i forhold til de afkast, vi kan se på området. De priser, som ligger bag projekterne, baserer sig på meget høje forventninger til elpriserne i fremtiden. Også mere end vi gennem de sidste tre til fire år vurderer har været den reelle pris”, siger chef for ATP's investeringer i infrastruktur, Ulrik Weuder, til Børsen.

For nylig annoncerede Dong Energy at man ikke vil frasælge sin olie- og gasdivision, hvilket eksempelvis fik Sydbank til i Børsen at kalde selskabet en ”mudret investering”. Til samme avis siger Henrik Olejasz Larsen imidlertid, at det ikke er noget, der vil få Sampension til at trække følehornene til sig.

Læs også: Dong beholder olie og gas, men vil stadig satse grønt

"Det ændrer ikke på, at vi stadig synes, det er en interessant børsnotering, som vi vil kigge på. Så på den måde er der ikke ændret noget i processen," siger han.

ATP og PFA har ikke villet kommentere på Dongs strategi.

-AK

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere